Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.01.2010.

15:14

DV:„Pitajte druge šta misle o nama“

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je posle žreba da se njegov tim nalazi u grupi sa najtežim protivnicima, ali da 'crno-bele' ne treba potcenjivati.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vujošević smatra da su Barselona i Panatinaikos možda i glavni favoriti za titulu prvaka Evrope, ali je podsetio da su njegovoj ekipi pre početka takmičenja date minimalne šanse za prolazak u Top 16 fazu, pa su očekivanja premašena. Trofejni trener je rekao da neku šansu Partizana vidi u tome što će ekipa u Top 16 fazu ući rasterećeno, bez imperativa pobede.

Vujošević nije bio preterano zadovoljan sistemom žreba, istakavši kako sistem nije potpuno u sportskom duhu.

Sam sistem žreba, nismo se za njega preterano interesovali. Žreb za Top 16 fazu je više u duhu biznisa nego sporta i više je u nacionalnom duhu, nego u duhu Evrolige i treba sledeće sezone razmotriti da li je ovo najsportskiji oblik žrebanja“, rekao je Vujošević.

Trofejni stručnjak smatra da grupe nisu ujednačene i da se sa Partizanom u grupi nalaze glavni favoriti za titulu šampiona Evrope.

Dve grupe su za klasu jače od preostale dve. Barselona igra najbolju košarku u Evropi i PAO koji brani titulu i imaju dobre šanse. Bilo bi dobro da ste sada u Barseloni i Atini da čujete šta oni misle o Partizanu“, rekao je trener 'crno-belih'.

Vujošević je rekao da je njegova ekipa već premašila očekivanja, samim plasmanom u Top 16, a da u nastavku očekuje spektakl, najavivši da će 'crno-beli' biti rasterećeni u nastavku takmičenja.

Mi smo već premašili očekivano. Očekivali su se dve pobede u prvoj fazi, protiv Ritasa i Orleana. Realno je da se dobije jedan meč, ali je realno je bilo i da dobijemo dva u prvoj fazi, pa smo i to premašili. Voleo bih da se svi mečevi igraju u Areni i nadam se obaranju rekorda, spektaklu i dobroj košarci. Znam da će moj tim pružiti maksimum. Igraćemo rasterećeno i tu vidimo svoju malu šansu“, zaključio je Vujošević.

Kapiten Partizana Petar Božić, istakao je da će se njegov tim suočiti sa najjačim ekipama na kontinentu.

Nismo imali sreće, obe ekipe su glavni konkurenti za titulu. Naravno, ne odsutajemo i od nade i želje da prođemo dalje“, rekao je Božić.

Partizan takmičenje u Top 16 fazi počinje gostovanjem Panatinaikosu u Atini 27. ili 28. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve