Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 18.01.2010.

15:03

Marusi: "Biće to sjajno iskustvo"

Košarkaši Marusija prvi put u klupskoj istoriji igraće u Top 16 fazi Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Atinski klub, najmalji od tri predstavnika glavnog grada Grčke u ovoj fazi takmičenja, stigao je u Evroligu kroz kvalifikacije, a u grupi je bio uspešniji od rimske Lotomatike i Ljubljanske Olimpije. Trener Marusija Jorgos Barcokas prihvata ulogu autsajdera.

"Znali smo da smo u najslabijem šeširu i nismo mogli da očekujemo ništa bolje. Marusi je u prvoj fazi takmičenja pokazao da je ekipa koja se ne predaje. Igraćemo i dalje tako, borićemo se i uživati u činjenici da igramo u Top 16," rekao je posle žreba trener Marusija Jorgos Barcokas, "Što se tiče protivnika, to će za nas biti sjajno iskustvo, Panatinaikos je branilac titule, Barselona igra najbolju košarku u Evropi a Partizan je autentičan košarkaški model po filozofiji."

"Biće veoma uzbudljivo. Mi smo u Top 16 i to je veliki uspeh za klub ali imamo potencijal za više. Igrati sa Panatinaikosom, Barselonom i Partizanom nije samo zanimljivo, to je i veliki izazov za ekipu koja je autsajder. Marusi je dobar ove sezone i pokušaćemo još jednom da nadmašimo svoje mogućnosti," bio je komentar beka Bilija Kejsa.

Direktor Panajotis Aleksandris bio je najraspoloženiji.

"To je ono što smo manje ili više i očekivali. Došli smo na žreb radosni jer smo već uradili veliku stvar. Nismo razmišljali o tome ko će nam biti protivnici jer je i ovo što smo uradli neverovatno. Igrali smo sa dva sjajna tima u kvalifikacijama, posle toga smo igrali isto i stigli do ovoga. Nastavićemo da igramo svoju košarku i videćemo dokle ćemo dogurati," rekao je Aleksandris.

Atinjani su u prvoj fazi takmičenja zavšili na četvrtom mestu u grupi sa skorom 4-6, a tri pobede ostvarene su u poslednja četiri kola.

Marusi je prvo izgubio od CSKA, Krijapa je pogodio sa zvukom sirene, usledila je pobeda nad ekipom Olimpije, a onda i četiri poraza (Lotomatika, Kaha Laboral, Makabi, CSKa u Moskvi).

Posle pobede nad Lotomatikom, drugi put su pobeđeni Ljubljančani, a u poslednjem kolu i Makabi za plasman u Top 16.

Marusi igra, kao i Panatinaikos, u olimpijskoj dvorani OAKA, a zvezde ekipe su Grci Mihalis Pelikanos, Kostas Kajmakoglu i Dimitrios Mavroeidis, Amerikanci Džamon Alfred Lukas, Džared Homen i Bili Kejs i nekadašnji igrač Partizana Stevan Nađfeji.

Član Marusija je i nekadašnji bek Crvene zvezde Igor Milošević.

Prvak Srbije će gostovati Marusiju u trećem kolu, 10. ili 11. februara, dve nedelje kasnije Atinjani dolaze u Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve