Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.01.2010.

18:54

Šahtjor ugašen, Aškrabić bez kluba

Predsednik KK Donjeck Sergej Djadečko morao je da podnese ostavku zbog zdravstvenih razloga, a pošto nema drugog finansijera od 14. januara klub ne postoji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To znači da su Ognjen Aškrabić i Milutin Aleksić slobodni igrači i da traže druge klubove. Djadečko, predsednik Donjecka, u sredu je podneo ostavku i neprijatno iznenadio sve u klubu porukom da su od 14. januara ostali bez posla. On je posle poraza od Jeniseja u Evročelendžu zatražio pomoć lekara koji su mu savetovali da se kloni svih stresnih aktivnosti.

Od tog pregleda pokušao je da nađe čoveka koji bi ga nasledio i nekako zatvorio finansijsku konstrukciju, ali nije uspeo.

"Nismo našli druge izvore finansiranja kluba osim mojih sredstava. Prinuđen sam da objavim da su svi igrači i treneri od 14. januara slobodni. Javno bih se izvinio Draženu Anzuloviću zbog neispunjavanja našeg dela obaveza prema njemu, odnosno zbog toga što mu nismo oformili borbeniju ekipu".

Donjeck je ove sezone u ukrajinskoj ligi zabeležio devet pobeda iz deset mečeva.

Ovaj događaj obogatio je tržište slobodnih igrača za Markija Perija, Uvensa Krisa, P.J. Takera, Milutina Aleksića, Artura Drozdova, Maksima Ivšina, Rostislava Kriviča, Ognjena Aškrabića, Gorana Ikonića, Aleksandra Osnača, Džoša Aselina, Igora Čumakova i Georgija Cincadzea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve