Nova vest
Košarka

Četvrtak, 14.01.2010.

00:03

"Nismo izdržali zbog kratke klupe"

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je da je uzrok ubedljivog poraza njegovog tima od Olimpijakosa kratka klupa, ali i umor ključnih igrača u drugom delu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Nismo izdržali četrdeset minuta zbog kraće klupe, njima su falili Skorcanitis i Papaloukas, nama Marić, ali oni naravno sa punim rosterom su to možda i manje osetili. Kada je umor stigao igrače koji su nosili utakmicu, izgubili smo koncentraciju i disciplinu u napadu, oni su otvorili kontranapade i prelomili utakmicu“.

Ipak, Vujošević je zadovoljan velikim uspehom i plasmanom u Top 16 fazu.

„Žao mi je što nismo duže izdržali i ostavili lepšu sliku o sebi. Međutim, s obzirom da je ovo poslednja utakmica, mogu još jednom da naglasim da sam izuzetno zadovoljan zbog idealnog uspeha koji je napravljen u jednoj jako teškoj grupi. Mi smo uspeli svoje protivnike da dobijemo, makar jednom, igrajući sa novim mladim timom plasirali smo se među šesnaest najboljih, što je, još jednom podvlačim fantastičan uspeh, i to je osnovni osećaj večeras nakon poraza sa ovolikom razlikom“.

Vujoševiću je drago što je mogao da da šansu najmlađim igračima.

„Sama utakmica nije imala neku rezultatsku važnost, ali svaka utakmica u Evroligi je naravno jako važna. Ja sam je shvatio kao priliku da se da šansa i mlađim igračima, da vidimo koliko su oni u ovom momentu na nivou takmičenja u Evroligi spremni, šta je sve potrebno da rade, da bi napredovali i postali igrači za ovakva takmičenja“.

Početak utakmice obeležio je skandal kada su domaćini umesto srpske himne ’Bože pravde’ pustili himnu nekadašnje Jugoslavije ’Hej Sloveni’.
„Nije mi jasno kako je to moglo da se dogodi. Ipak su Grci i Srbi prijateljski narodi, pa treba u toliko da se bude i oprezniji i da se neke stvari prepoznaju“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve