Nova vest
Košarka

Sreda, 30.12.2009.

21:11

Miličić: "Jedva čekam povratak"

Srpski košarkaš Darko Miličić rekao je zbog čega će se sigurno vratiti u Evropu nakon ove sezone u kojoj malo igra za Njujork Nikse.

Izvor: B92, košarka.rs

Autor:B92, košarka.rs

Default images

"U Evropi će igra ići preko mene. Imaću loptu u svojim rukama na postu, moći ću da igram i za sebe i za druge. Samo tako mogu vratiti samopouzdanje i svoju ljubav prema košarci. Ja jedino tako mogu da igram – srcem“, izjavio je Miličić prilikom gostovanja Njujorka u Detoritu, a preneo portal košarka.rs.

"Ne tražim novac, neki poseban klub, grad. Ništa od toga me ne zanima. Želim samo tim sa kojim ću se lepo dogovoriti – ja ću njima dati svojih 100 odsto mogućnosti, oni će meni dati ono što želim. Novac, grad, ništa od toga mi nije važno“, dodao je Miličić.

Darko se potom prisetio neslavnih vremena dok je nastupa za Detroit Pistonse.

"Nikada mi nije bilo jasno zbog čega su me birali kao drugog pika, ako nisu planirali da igram. Nikada to nisam razumeo. Da, bio sam srećan što sam bio drugi pik, ali nisam imao pojma u šta ulazim. Nisam imao ideju da ću sedeti na klupi. Kada dolazite u Ameriku iz Evrope, šta uopšte znate? Samo sam želeo da igram košarku“.

"Trebalo je da budem agresivniji. Sve vreme sam slušao njihove priče: ‘budi spreman, tvoja šansa će doći’ i slično. Moguće je da je trebalo da tražim trejd odmah kada sam video da ne dobijam šansu u prvoj sezoni, ko zna“.

Miličić je ove sezone odigrao samo osam utakmica u dresu Niksa, poslednju 13. novembra. Kada je upitan koji su mu planovi do kraja ove sezone, rekao je:

"Ne postoje. Tokom leta sam se i fizički i mentalno spremio za ovu sezonu, ali onda sam shvatio koja će moja uloga biti u timu i razočarao sam se u NBA. Pročistio sam glavu i sada nisam spreman da igram ni za jedan tim ovde – želim samo da završim ovo NBA poglavlje u životu i da budem 100 odsto spreman za sledeću sezonu. Sve što mi je potrebno je da igram u timu koji će mi dati šansu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve