Nova vest
Košarka

Petak, 18.12.2009.

12:52

Šutanovac: Moramo suzbiti huligane

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio je da se problem huliganstva u Srbiji mora rešiti i naglasio da je to jedan od prioriteta Vlade.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Dajem punu podršku policiji i svim ljudima koji se bave ovim probelmom", poručio je Šutanovac u Jagodini. On je istakao da želi da zaštiti i svoju decu, odnosno da ne želi da se nervira i strahuje kada odu na utakmicu i da razmišlja da li će biti povređeni.

"Meni se prigovara što se u javnosti ne oglašavam u vezi sa tim problemom. Huliganstvo nije sociološka pojava koja se tiče Ministarstva odbrane, ali sam navijač i roditelj", istakao je Šutanovac.

On je naglasio da je potpuno ubeđen da i svi građani Srbije žele da se problem nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama što pre reši, s obzirom da je to u interesu države i klubova.

"Katastrofalno je kada se iz Srbije pošalje poruka da je ubijen jedan navijač u centru Beograda, samo zato što je došao da navija za svoj tim", rekao je Šutanovac, uz konstataciju da je to za njega kao čoveka koji voli sport nenormalno.

Ministar odbrane je podsetio da huliganima u drugim delovima sveta za divljanje na utakmicama prema zakonu sledi zatvorska kazna, ili ispitivanje njihovog psihičkog stanja u zdravstvenim ustanovama.

"Dok tako ne bude i kod nas bićemo u problemu. Naš sport neće napredovati, već suprotno - igraćemo utakmice bez publike, nećemo gledati velike klubove u našoj zemlji, a naši klubovi i igrači neće biti među velikima", zaklučio je Šutanovac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve