Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.11.2009.

22:43

Petrović: "Hrabro do pobede"

Trener košarkaša Crvene zvezde Aco Petrović rekao je da je njegova ekipa do pobede nad Partizanom došla zahvaljujući hrabroj igri i dokazala da ima kvalitet.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Odigrali smo izuzetno dobru utakmicu, najbolju u dosadašnjem delu sezone. U prvom poluvremenu smo imali dobar period kada smo poveli sa deset poena, ali smo greškama dozvolili Partizanu da se vrati. U drugom poluvremenu su obe ekipe bile pod velikim nabojem, ali smo odigrali pametno i hrabro", rekao je Petrović na konferenciji za novinare posle meča.

Strateg "crveno-belih" istakao je da je na poluvremenu skrenuo igračima pažnju na neke greške koje su pravili.

"Pokazali smo da ovaj tim može da igra dobro i kvalitetno. Ipak, na poluvremenu sam skrenuo igračima pažnju na neke stvari koje su bile loše i rekao im da moraju da igraju bolje", naveo je on.

Na pitanje novinare zašto je Nemanja Bjelica u poslednjoj četvrtini imao malu minutažu, Petrović je rekao: "Bjelica je utakmicu završio pošto je u 40. minutu zaradio jedan glup faul. Moje je pravo kao trenera da kontrolišem igru ekipe i izmene", zaključio je on.

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da su strah, neiskustvo i nedostatak agresivnosti presudno uticali na poraz njegove ekipe.

"Nismo, pre svega, psihološki ušli u utakmici kako je trebalo. Igrači su se uplašili i nisu iz tog straha uspeli da pronadju motivaciju za agresivnu odbranu i skok, a bili su paralisani i u šutu", bio je prvi Vujoševićev komentar posle utakmice.

Vujošević je rekao i da je Partizan u odlučujućim trenucima imao previše zgubljenih lopti.

"Obe ekipe su imale podjednak broj izgubljenih lopti, ali su ih moji igrači gubili u odlučujućim momentima, a uz to smo i veoma loše šutirali penale", naveo je on.

Trener Partizana dodao je da bi ekipa ovaj poraz morala da shvati kao ozbiljno upozorenje u nastavku sezone.

"Vreme je da se igrači dobro zamisle. Ako su odlučili da budu igrači, ne smeju da se plaše, iako stoji činjenica da je mnogima ovo bio prvi večiti derbi u karijeri", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve