Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.11.2009.

22:30

Vujošević: Bili smo gori od sudija

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da je Lijetuvos Ritas zasluženo pobedio 'crno-bele' i zamerio svojim igračima da nisu bili dovoljno borbeni.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Pokazali smo dosta slabosti, doveli smo u pitanje čak i neko samopoštovanje i sigurno da je posle ovog poraza iznad ekipe veliki znak pitanja, koji će ona morati u predstojećim utakmicama da skine. Imam dosta zamerki zbog nedostatka borbenosti i angažovanosti", rekao je Vujošević.

Trofejni trener izdvojio je čvršću igru rivala i veoma drugo poluvreme njegovog tima.

"Odigrali su sa mnogo više čvrstine i karaktera, pa i kvaliteta nego mi. Drugo poluvreme, praktično, nismo ni postojali i kada su kola krenula nizbrdo, stvarno nije bilo nikoga da ih zaustavi".

Vujošević je ocenio da je litvanska ekipa zasluženo pobedila, ali da su visokoj razlici na kraju utakmice doprinele i sudije, koje ipak nisu bile gore od njegovih košarkaša.

"Pobeda Ritasa je zaslužena, a ovolika razlika je proizvod sudske tendencije. Ovoliki broj faulova u napadu, koji je suđen u momentu kada je njima puštena igra preko granice faulova, govori o tome da postoji tendencija, međutim, od sudija smo bili gori samo mi".

Partizan je u dosadašnjem toku takmičenja u Evroligi ostvario učinak od jedne pobede i tri poraza.

"U predstojećim utakmicama ćemo videti šta bi sve trebalo da promenimo kako bi se poboljšala situacija i da se ovaj tim približi nivou koji bi trebalo da ima tim Partizana", poručio je Vujošević.

Partizan je u Viljnusu izgubio od Lijetuvosa Ritasa sa 78:56 (22:26, 17:18, 7:22, 10:12), u utakmici četvrtog kola Grupe B u Evroligi. U sledećem petom kolu, u četvrtak 26. novembra, Partizan će u Beogradu od 20.45 igrati protiv Olimpijakosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve