Nova vest
Košarka

Četvrtak, 12.11.2009.

21:02

Grip odložio meč Radnički - Metalac

Utakmica između Radnički Basketa i valjevskog Metalca odložena je zbog novog gripa, odlučeno je na sastanku Direktorijuma Košarkaške lige Srbije (KLS).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kako je objavljeno na sajtu KLS, odluku o novom terminu odigravanja utakmice sedmog kola doneće komesar lige, a i drugi klubovi imaju pravo odlaganja mečeva ukoliko neko od igrača oboli od virusa novog gripa A H1N1. Kapiten Metalca Dejan Beljić nalazi se na bolničkom lečenju od subote, 7. novembra i kod njega je potvrđeno prisustvo virusa novog gripa.

Zbog njegove bolesti odložena je i utakmica Balkanske lige Rilski - Metalac u Samokovu u Bugarskoj.

Pored Beljića, povišenu temperaturu i lakše tegobe proteklih dana imalo je još pet prvotimaca Metalca, pa ekipa dva dana nije trenirala, a treninzi su potom održavani u nekompletnom sastavu.

Direktorijum KLS je takođe odlučio da se takmičenje nastavlja prema ranije utvrđenom kalendaru bez obzira na to što je u Srbiji proglašena epidemija, ali da će se poštovati odluke gradskih samouprava o mogućim zabranama javnih okupljanja.

Inače, Metalac je do kraja sezone angažovao beka šutera Vladimira Panića (28), koji se već bio dogovorio sa Mašincem iz Kraljeva, ali je ipak odlučio da posle osam godina zaigra u matičnom klubu.

Na korak do povratka u Metalac je i plejmejker Vladimir Mišković (32), nekadašnji kapiten ekipe, koji je igrao za nekoliko domaćih i stranih klubova, a prošlu sezonu završio je u beogradskoj Vizuri.

Za predsednika Udruženja klubova KLS u četvrtak je izabran Zoran Biorac, predstavnik Borca iz Čačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve