Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 09.11.2009.

22:39

Petrović za B92: "Nema predaje!"

Posle šest odigranih kola u regionalnoj ligi košarkaši Crvene zvezde upisali su samo jednu pobedu.

Izvor: Mina Pavlović

Autor:Mina Pavlović

Default images

Uprkos tome što su trojica prvotimaca povređeni, što klub i dalje nema predsednika i nalazi se u teškoj situaciji, trener 'crveno-belih' Aco Petrović smatra da sezona nije izgubljena. Petrović je rekao da veruje da njegova ekipa još može da napreduje i da će situacija svakako biti bolja kada se povređeni igrači vrate na teren.

"Za mnoge je neočekivano, za klub kao što je Crvena zvezda neprimereno, ali situacija je trenutno takva. Tačno je, imamo samo jednu pobedu, ali timovi koji imaju za samo dve pobede više od nas kotiraju se poprilično visoko, na trećem mestu. Može i tako da se gleda, nismo daleko od pozicije koja nam pripada – u prvoj polovini tabele. Da bismo to postigli treba još mnogo da se uigramo, radimo, uskladimo kvalitete i nedostatke igrača kojima raspolažem", rekao je Aco Petrović.

Nekadašnji centar FMP-a, Jamajčanin Kimani Frend od nedelje trenira sa Zvezdinim prvotimcima, ali je Petrović rekao da ugovor sa njim još nije potpisan.

"Frend još uvek nije zvanično postao naš igrač. Sledećih deset dana testiraćemo njegove mogućnosti, formu i ukoliko zadovolji traženo, trebalo bi da potpiše ugovor. Nije došao ni na čiju preporuku, pozvali smo ga na probu jer je slobodan igrač na poziciji na kojoj nam je potrebno pojačanje", objašnjava trener Petrović.

Posle sjajnih rezultata sa košarkaškom reprezentacijom, Nemanja Bjelica u klupskom dresu ove sezone zbog povrede nije pružio ni delić onoga što je viđeno u Poljskoj. Osim njega, već duže vreme izostaje i Zvezdina „četvorka“ Marko Kešelj, takođe zbog povrede.

"Bjelica i Kešelj treniraju sa ekipom i očekujem da budu u kombinaciji za tim u sledećem kolu protiv Širokog. Međutim, izostaće Vuk Radivojević, čija nam pomoć izuzetno znači. Radivojević ima problema sa primicačem i u sledećih deset dana neću moći da računam na njega", izjavio je Aco Petrović.

„Crveno-beli“ su jedini trijumf u dosadašnjem delu sezone ostvarili protiv ekipe Zagreba, što je premalo da bi se zadovoljili apetiti armije navijača i ispunila najavljena ambicija – osvajanje jednog trofeja. Mladi prvotimci Nedović, Rondović i Radosavljević čekaju svoju šansu, ali trener Petrović je realan po pitanju mogućnosti svojih igrača.

"Jadranska liga je jako takmičenje u kojem dominiraju stariji i iskusniji igrači kojima su se pojačale hrvatske i slovenačka ekipa koje su trenutno najbolje. Teško je našim mlađim igraćima da se izbore sa iskusnijima protivnicima, što se i videlo u dosadašnjim mečevim. Radosavljeviću je indeks u minusu, Nedoviću jedva pozitivan, ali njihovo vreme tek dolazi", kaže Petrović.

Posle iznenadnog poraza u Pioniru od kragujevačkog Radničkog i primljenih više od stotinu koševa na meču, mnogi su pričali o ostavci trenera, ali Petrović smatra da je još rano za ozbiljnije procene njegovog učinka.

"Ne znam šta bi to rešilo, da li bi popravilo stanje. Situacija nije nimalo zavidna, ali nema odustajanja. Zvezdi sam se obavezao na dvogodišnju vernost. Sačekaću kraj sezone, pa ćemo posle toga da podvučemo crtu i razgovaramo o daljim planovima", zaključio je trener košarkaša Crvene zvezde Aco Petrović.

Crvena zvezda u subotu od 19 časova u susretu sedmog kola regionalne lige dočekuje šestoplasiranu ekipu Širokog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve