Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 09.11.2009.

15:12

Uspešni košarkaški internacionalci

Zajedničko za sve košarkaške reprezentativce Srbije koji nastupaju u inostranim evropskim klubovima, je to što su ekipe u kojima igraju zabeležile pobede.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pored Miloša Teodosića koji je sjajno odigrao prvenstveni meč u dresu Olimpijakosa, i Milenko Tepić doprineo je pobedi Panatinaikosa. U španskom šampionatu pobede su slavili Veličković, Tripković, Bogdanović i Perović.

U ACB ligi igrali su se mečevi 6. kola, pobede su, između ostalih, zabeležili Huventud protiv Granade 78:83 i Velensija Koste Perovića. U pobedi nad domaćom Granadom, Luka Bogdanović je za Huventud postigao 18 poena (7-6 za dva, dva skoka i dve asistencije), dok je Uroš Tripković dodao 9 koševa (4-1 za dva poena, 5-1 za tri, 4-4 slobodna bacanja, 1 skok, 1 asistencija).

Valensija je u meču španske lige trijumfovala protiv domaćina Granade 78:83, a Kosta Perović upisao je 4 poena i 6 skokova. Kraljevski klub našeg reprezentativca Novice Veličkovića slavio je protiv Alikantea rezultatom 78:68, dok je srpski krilni-centar postigao 15 poena (6-3 za dva, 4-3 za tri, 4-3 slobodna bacanja) i uhvatio 6 lopti.

U 3. kolu grčkog šampionata, Milenko Tepić je u dresu Panatinaikosa protiva solunskog Arisa ubacio 4 poena, ostvario dve asistencije i jedan skok, i na taj način doprineo pobedi Zelenih rezultatom 70:62. Moskovski CSKA za koji nastupa reprezentativac Ivan Radenović bio je bolji od Trijumfa rezultatom 67:62, iako Radenović za 2 minuta provedenih na parketu, nije bio statistički koristan.

U belgijskom šampionatu igrale su se utakmice 7. kola, Ostende je savladao u gostima Gent minimalnim rezultatom 76:75. Ivan Paunić je postigao 9 poena, 4 asistencije i zabeležio 5 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve