Nova vest
Košarka

Četvrtak, 29.10.2009.

15:47

Hemofarm i Zvezda u drugom šeširu

Košarkaši Crvene zvezde i Hemofarma biće u drugom šeširu na žrebu za sastav grupa Evrokupa, koji se održava u petak u Barseloni.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvi šešir čine nemačka Alba, grčki Aris, italijanski Beneton, letonski Ventspils, belgijski Spirou Šarlroa, španski Huventud i francuski klubovi Nansi i Le Man. Zvezda i Hemofarm neće moći da za protivnike dobiju klubove iz drugog šešira u kome su, pored oba srpska predstavnika, hrvatski Zadar, ruski Uniks, ukrajinski Azovmaš, turski Turk Telekom, španska Gran Kanarija i česki Nimburk.

Mogući protivnici srpskih timova iz trećeg šešira su poljski Turov, ruski predstavnici Trijumf i Spartak iz Sankt Peterburga, francuski Šole, nemački Telekom basket iz Bona, italijanska Lauretana, litvanski Sijaulijaj i turski Galatasaraj.

Četvrti šešir činiće ekipe koje prošle sezone nisu igrale na evropskoj sceni: ruski Dinamo iz Moskve, španska Valensija, grčki Panelinios, turski Bešiktaš, nemački Broze Baskets, italijanski Teramo i izraelski Hapoel iz Jerusalima.

Poslednje mesto u četvrtom šeširu pripašće pobedniku poslednjeg susreta kvalifikacija izmedju španskog Bilbaa i ukrajinskog Donjecka.

Timovi iz istih zemalja neće moći da se nađu u istoj grupi.

Žreb će se održati u 13 sati, a sezona će početi 24. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve