Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 19.10.2009.

18:52

Počinje Juniorska liga u košarci

Jedinstvena Juniorska liga Srbije u košarci počinje 25. oktobra i imaće 12 klubova koji su kroz kvalifikacije izborili plasman u elitni rang.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

To su FMP, Beovuk 72, Partizan, Žitko Basket, Hemofarm Štada, Novi Sad, Borac, Mladost, Student, KG 06, Zdravlje i Knjaževac. Liga će se igrati po dvokružnom bod sistemu, a osam najboljih ekipa izboriće plasman na završni turnir koji se igra sredinom aprila. Utakmice će suditi najbolji srpski arbitri, a mečevi će se igrati nedeljom.

Selektor seniorske reprezentacije Dušan Ivković, čija je ideja Jedinstvena juniorska liga, nada se da će ona biti uspešan projekat.

"O ovoj ligi sam sa Divcem pričao još za vreme žreba za sastav grupa Evropskog prvenstva koje je održano u Poljskoj. Divac mi je tada rekao da je zaineteresovan za ovaj projekat i da bi želeo da ga podrži. Njemu se posebno zahvaljujem jer je donator celog projekta firma Voda Voda. Nadam se da ćemo imati adekvatnu pomoć i podršku Ministarstva za omladinu i sport jer smo jedan od retkih Saveza koji mnogo vodi računa o mladima. Očekujem se da će u narednim godinama zaživeti i Jedinstvena kadetska liga Srbije”, izjavio je Ivković.

U prvom kolu igraju:
Knjaževac – Partizan
Zdravlje (Leskovac) – Student (Kragujevac)
Žitko Basket (Beograd) – Borac (Čačak)
Mladost (Čačak) – Hemofarm
Novi Sad – FMP Železnik
KG 06 (Kragujevac) – Beovuk (Beograd)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve