KLS: Klubovi finansiraju ligu

Klubovi će plaćati troškove služebnih lica i prevoza u Košarkaškoj ligi Srbije, odlučio je Direktorijum prvoligaša.

Izvor: B92, kosarka.rs
Podeli

Prva liga nalazi se u velikim problemima – još se ne zna sa koliko će klubova za sedam dana startovati takmičenje jer je Ergonom u ogromnim finansijskim problemima, a novi prvoligaš iz Kragujevca KG 06 još nije licencirao ni jednog igrača. Klubovi su pristavši da plaćaju prevoz i službena lica donekle nadomestili odustvo generalnog sponzora posle kraja saradnje sa kompanijom Svislajon Takovo.

U petak je zasedao i Upravni odbor Košarkaškog saveza Srbije. Na inicijativu selektora Dušana Ivkovića, podržana je ideja da se 21. i 22. avgusta sledeće godine u Beogradu, u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Turskoj, održi veliki međunarodni turnir reprezentacija.

Takođe, prihvaćen je izveštaj o početku takmičenja u svim ligama Srbije, sa posebnim naglaskom na Prvu ligu Srbije i detaljno je razrađen plan realizacije Jedinstvene juniorske lige Srbije koja startuje sredinom oktobra. Prema unapred utvrđenom planu u najboljoj juniorskoj ligi Srbije učestvovaće 12 najboljih klubova u ovom godištu.

Dogovoreno je da se uskoro održi sednica Upravnog odbora sa jedinom tačkom dnevnog reda: Analiza rada i efikasnost organa KSS. Sastanku Upravnog odbora KSS prisustvovalo je 10 od ukupno 15 članova.