Nova vest
Košarka

Nedelja, 16.08.2009.

18:33

Aleksandrov na probi u Olimpiji

Krilni igrač Nemanja Aleksandrov, bivši igrač FMP-a i Crvene zvezde, nalazi se na probi u ljubljanskoj Olimpiji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šampion Slovenije počeo je pripreme na Rogli, gde će Aleksandrov pokušati da se izbori za mesto u timu, i treneru Zoranu Martiču, asistentu selektora slovenačke reprezentacije i treneru "zmajčeka" Jurija Zdovca, pokaže da su višemesečne povrede kolena prošlost. Aleksandrov (22 godine, 210 cm) u maju je boravio na kampu u Trevizu, gde je ponovo na sebe skrenuo pažnju mnogih američkih skauta.

Tokom leta bio je na treninzima u SAD i po svemu sudeći povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena, zbog kojih je bio operisan, za njega su prošlost.

Prema pisanju slovenačkih medija, Aleksandrov bi trebalo da bude zamena za Mirzu Begića, a boravak u Sloveniji olakšće mu Dušan Đorđević, koji je ovog leta u Olimpiju došao iz sarajevske Bosne, kao i Jadranko Nikolić, koji će voditi računa o fizičkoj spremi višestrukog šampiona Slovenije i nekadašnje SFRJ.

Aleksandrov je bio predvodnik generacije srpskih igrača rođenih 1987. godine. Osvojio je zlatne medalje na kadetskom i juniorskom prvenstvu Evrope. Branio je boje FMP-a i Crvene zvezde, ali su ga povrede kolena dugo udaljavale od terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve