Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 10.08.2009.

23:37

Olimpijakos doveo Kleizu iz Denvera

Litvanac Linas Kleiza odlučio je da napusti Denver Nagetse i vrati se u Evropu gde je potpisao dvogodišnji ugovor sa Olimpijakosom, vredan 12,2 miliona dolara.

Izvor: B92, ESPN

Autor:B92, ESPN

Default images

Ugovor sadrži klauzulu po kojoj litvanski reprezentativac narednog leta može da se vrati u NBA ligu. Kleiza (24 godine, 203 centimetra) je kao rezervni igrač Denvera, koji je u finalu Zapadne konferencije poražen od Los Anđeles Lejkersa, beležio 9,9 poena i četiri skoka po utakmici.

Bio je jedan od najbitnijih igrača sa klupe sa Džej Ar Smitom i Krisom 'Birdmen' Andersenom.

"Voleo bih da se vratim ovde. Mnogo dobro sam se zabavljao. Bile su to dobrečetiri godine", izjavio je Kleiza.

Za njegove usluge su pored Denvera bili zainteresovani Toronto i Klivlend, ali niko nije mogao da mu ponudi saradnju na više od dve sezone, za platu od oko pet miliona dolara godišnje.

On je iz Litvanije otišao u SAD još kao srednjoškolac. Prvo je nastupao za školu Montrouz u državi Merilend, a onda četiri godine za univerzitet Misuri.

Portland Trejlblejzersi izabrali su ga kao 27. na draftu 2005. godine i odmah prosledili Denveru u zamenu za Džereta Džeka.

Kleiza je drugi igrač Denvera koji je tokom leta napustio ekipu. Pre njega otišao je Dantej Džouns koji je potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 11 miliona dolara sa Indijana Pejsersima.

Litvanac će biti treći NBA igrač u Olimpijakosu, posle Džoša Čildresa (stigao prošlog leta iz Atlante) i tek angažovanog Vona Vafera (Hjuston). Zauzeće mesto koje je upražnjeno prelaskom Jorgosa Printezisa u Unikahu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve