Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 10.08.2009.

19:01

EP: Poraz kadeta od Španije

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije izubila je od Španije 92:90, u prvoj utakmici druge faze U16 šampionata Evrope u Litvaniji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Nenada Trunića je 50 sekundi pre kraja nakon poena Radičevića imala četiri razlike (90:86), ali su nekoliko izgubljenih lopti i trojka Kerkeire u samom finišu doneli trijumf Špancima.

Nikola Pavlović bio je najbolji u ekipi Srbije sa 23 poena i sedam skokova. Aleksandar Cvetković postigao je 16, Nenad Miljenović 14, a Nemanja Bezbradica 12 poena. Ubedljivo najbolji košarkaš kod Španaca bio je Sanc sa 25 poena, pet skokova i tri asistencije.

Srpska selekcija je ovim porazom znatno umanjila šanse za plasman u četvrtfinale pošto u drugu fazu nije prenela nijednu pobedu. Naredni protivnik naše selekcije je Nemačka. Taj duel igra se već u utorak, dok je dan kasnije na programu utakmica protiv Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve