Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.07.2009.

16:36

Antalija ostala bez SP 2010. godine

Organizcioni komitet Svetskog prvenstva u košarci 2010. godine u Turskoj doneo je odluku da Antalija neće biti jedan od domaćina tog takmičenja.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Antalija je izgubila domaćinstvo zbog problema u izgradnji objekata, pa su organizatori tog takmičenja odlučili da četvrti grad domaćin, pored Ankare, Istanbula i Izmira, bude Kajseri. Svetska košarkaška federacija (FIBA) i organizatori SP 2010. saopštili su da vlasti Antalije nisu mogle da garantuju izgradnju nove arene, kapaciteta10.000 mesta, u predviđenom roku.

Odlučeno je da hala ’Kadir Has’ u Kajseriju bude domaćin jedne grupe, sa šest reprezentacija, u preliminarnoj fazi takmičenja koje se održava 28. avgusta do 12. septembra 2010. godine.

Verujemo da će grad Kajseri biti odličan domaćin, jer ispunjava sve što je potrebno za organizaciju jednog ovakvog događaja. Ima novu sportsku arenu, internacionalni aerodrom i nekoliko hotela sa pet zvezdica. Pokušali smo sve kako ne bi došlo do promene domaćina, međutim, na kraju nismo imali izbora i odlučili smo se za Kajseri, grad koji je posvećen sportu, a pogotovo košarci“, rekao je predsednik Turske košarkaške federacije Turgaj Demirel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve