Nova vest
Košarka

Subota, 11.07.2009.

18:12

ACB: Pojačali se Bilbao i Huventud

Prelazni rok se zahuktava u španskoj ACB ligi – Aleks Mumbru i Havi Rodriges novi su igrači Bilbaa, a Huventud je doveo dvojac iz Fuenlabrade Valters-Bueno.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mumbru igra na pozicijama beka i krila, a njegov dosadašnji klub Real Madrid imao je deset dana da izjednači ponudu Baskijaca. Pošto novi trener Etore Mesina nije imao Mumbrua u planovima, bek je prihvatio ponudu Bilbaa i potpisao trogodišnji ugovor. Isto je učinio i 30-godišnji plej Havi Rodrigres, prošle sezone član Manrese.

Mumbru je prošle godine u ’kraljevskom’ klubu ubacivao prosečno 7,6 poena u Evroligi i 8,4 poena u ACB ligi, dok je Rodriges u Manresi imao 6,8 poena i 6,1 asistenciju po utakmici.

Novo pojačanje Huventuda Kristaps Valters je Letonac i igra na poziciji beka. Prošle sezone je u Funlabradi beležio 11,1 poen i 4,8 asistencija, uz procenat šuta za tri poena 48%.

Njegov novi-stari saigrač Antonio Bueno je visok 208cm, ima 28 godina i igra na poziciji centra. Prošle godine je prosečno imao 11,6 poena i 4,1 skok, a očekuje se da u ponedeljak Bueno potpiše dvogodišnji ugovor sa timom iz Badalone.

Pošto Fuenlabrada ostaje bez dvojice ključnih košarkaša, čelnici tima krenuli su u potragu za pojačanjima i kupili 203cm visokog krilnog centra Hosea Anhela Antela, koji je igrao za drugoligaša Tenerife.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve