Nova vest
Košarka

Subota, 11.07.2009.

10:26

Vujanić: "Žao mi je ali nisam ljut"

Košarkaš Efes Pilsena Miloš Vujanić izjavio je da mu je žao što se ne nalazi na spisku Dušana Ivkovića za EP u Poljskoj, ali da nije ljut, piše "Sport".

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Vujanić je izrazio nadu da će Srbija obezbediti plasman na Svetsko prvenstvo u Turskoj i da će on biti član tog sastava. 29-godišnji košarkaš izjavio je kako mu još nije poznato da li će ostati član ekipe iz Istanbula i da nije imao kontakt sa predstavnicima svog bivšeg kluba, Partizana, pošto se spekulisalo o njegovom mogućem povratku među ’crno-bele’.

Vujanić je izjavio kako još uvek ne zna da li će i naredne sezone biti igrač Efes Pilsena.

Imao sam dobar prvi deo sezone. Na žalost, onda je usledio peh sa povredom, pa oporavak, tako da je drugi deo za zaborav. Imam još godinu dana ugovora, s tim da se klub pita, odnosno ima opciju da me zadrži ili a se rastanemo. Sledeće nedelje trebalo bi da odluče“, rekao je plejmejker Efesa.

Mediji su spekulisali o Vujanićevom povratku u Partizan, ali je sâm igrač rekao da za sada nije bilo kontakta.

Nije bilo kontakta. Još ne mogu da komentarišem unapred. Još sam zvanično igrač Efes Pilsena, dakle moj sadašnji klub je na potezu“, rekao je Vujanić

Vujanić, koji je bio kapiten reprezentacije, izrazio je žaljenje što se ne nalazi na spisku selektora Srbije Dušana Ivkovića za učešće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poljskoj, ali da poštuje izbor selektora i da se ne ljuti.

Jedini kontakt imao sam sa tim-menadžerom Mićom Berićem, dan pre nego što je objavljen spisak. Mića mi je rekao da me neće biti na spisku. Nije mi bilo prijatno kada sam čuo da me nema. Bio sam kapiten prošle godine, mislim da sam odigrao solidno, dobro odradio pripreme. Ostaje žal, ali nema ljutnje, selektor je tu da bira“, rekao je Vujanić.

29-godišnji igrač izrazio je nadu da naredne sezone neće imati sa pripremama i da veruje da će reprezentacija Srbije uspeti da obezbedi plasman na Svetsko prvenstvo u Turskoj.

U ovom trenutku je najvažnije da budem zdrav, da dobro odradim pripreme, a što se našeg nacionalnog tima tiče, sigurno da navijam za njih. Imamo mlad tim koji bi trebalo da bude okosnica reprezentacije narednih nekoliko godina. Grupa u Poljskoj je teška, ali mislim da možemo do cilja, odnosno među šest koji će se plasirati na Svetsko prvenstvo u Turskoj“, zaključio je Vujanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve