Nova vest
Košarka

Utorak, 07.07.2009.

21:57

UB: Poraz košarkaša od SAD-a

Košarkaši Srbije izgubili su od SAD-a rezultatom 68:66 (15:18, 22:18, 20:20, 11:10) u drugom kolu I grupe na Univerzijadi u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Simonović je na minut i po do kraja pogodio trojku i smanjio zaostatak na 66:67. Amerikanci su u samom finišu promašili pet od šest bacanja, ali su dva puta uspevali da uhvate loptu u napadu. Poslednji napad imala je Srbija, lopta je došla do Paunića, koji je promašio trojku za pobedu. Ivan Paunić bio je najefikasniji u našem timu sa 14 poena, a Raduljica i Mačvan dali su po 13.

U prvom poluvremenu igralo se veoma brzo, sa mnogo kontranapada i izgubljenih lopti. Taj tempo više je odgovarao Amerikancima, ali se i srpska selekcija solidno snašla. U drugom poluvremenu tim Aleksandra Kesara uspeo je da dođe do pet poena prednosti (62:57), ali ne i da prelomi meč.

U nekim momentima naši košarkaši pravili su brzoplete odluke i početničke greške (u završnici dva puta izgubljena lopta pre nego što se prešao centar), a u odbrani su nekoliko puta dozvolili da rivali ostanu sami na šutu. Uz to, šut za tri poena srpske ekipe bio je vrlo slab (3-20).

Poraz od Amerikanaca ipak neće bitnije uticati na plasman Srbije na Univerzijadi, pošto je naša selekcija već obezbedila plasman u četvrtfinale pobedama nad Grčkom i Finskom.

Rival za plasman među četiri najbolje ekipe biće Turska, koja je zauzela prvo mesto u grupi L. Taj meč na programu je u četvrtak.

Selektor Aleksandar Kesar nije bio naročito nezadovoljan zbog poraza jer je ekipa dokazala da ne kalkuliše.

"Potvrdili smo da ne pravimo kompromise. Duel je bio veoma atletski, pomalo 'krvav'. Ekipa je pokazala da ne kalkuliše, jer nam u takmičarskom smislu meč ništa nije značio, ali smo želeli da pobedimo. Borili smo se, a na kraju možda nismo imali ni sreće", rekao je Kesar i prokomentarisao narednog suparnika:

"Turska je veoma dobra ekipa, taj duel biće naš najvažniji meč na turniru. Biće nam potrebna pomoć Beogradjana da bi pobedili".

Zbog povrede skočnog zgloba utakmicu sa SAD propustio je Marko Kešelj, a njegov nastup neizvestan je i u meču četvrtfinala.

Srbija: Koprivica 2, Mačvan 13, Protić 2, Bjelica 2, Kešelj, Milošević 2, Aleksić, Raduljica 13, Simonović 11, Paunić 14, Borovnjak 3, Štimac 4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve