Nova vest
Košarka

Petak, 19.06.2009.

10:56

Aleksandar Mitrović u Partizanu

Aleksandar Mitrović iz Mega Hipo Lizinga, prvi je košarkaš koji će u prelaznom roku potpisati ugovor sa osmostrukim uzastopnim prvakom Srbije Partizanom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mitrović će sa 'crno-belima' potpisati četvorogodišnji ugovor. Mitrović, koji igra na poziciji spoljnog igrača, rođen je 22. jula 1990. godine i visok je 201 cm, težak 84 kg i krase ga dobar šut i igra u odbrani. Karijeru je počeo u KK Zemun odakle je 2008. prešao u Mega Hipo Lizing, gde je potpisao prvi profesionalni ugovor.

U Balkanskoj ligi prošle sezone igrao je u proseku 24 minuta, uz 10 postignutih poena, tri skoka i jednom asistencijom.

U Košarkaškoj ligi Srbije odigrao je 23 utakmice, uz 10.9 postignutih poena po utakmici.

"Drago mi je da sam postao član jednog ovakvog kluba koji je prepoznatljiv i u Evropi i u svetu, već godinama ostvaruje vrhunske rezultate. Partizan ima verovatno jedan od najboljih sistema rada u Evropi, i već godinama pokazuje to stvarajući odlične igrače. Krenuću lagano, bez žurbe, pokušaću da se izborim za mesto u rotaciji, da steknem poverenje trenera i saigrača, a potom nadam se i navijača”, rekao je novi košarkaš Partizana Aleksandar Mitrović.

Mitrović je nastupao za reprezentaciju na evropskim prvenstvima za igrače do 16 i do 18 godina u generaciji sa Šepom, Muslijem i drugima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve