Nova vest
Košarka

Petak, 19.06.2009.

10:39

Jela Vidačić u Poljskoj

Košarkašica Proletera iz Zrenjanina Jela Vidačić od naredne sezone biće član poljskog AZSPWSZ Goržuba Vjelkopovskog.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Jedna od najboljih košarkašica u protekloj sezoni potpisala je ugovor sa ekipom iz Goržuba, koja je prvenstvo Poljske završila na drugom mestu i naredne sezone takmičiće se u Evroligi. Vidačićka je imala nekoliko ponuda iz domaće lige, Turske i Mađarske, ali će u Goržubu biti prvi centar, uz veliku minutažu.

Potpisala sam jednogodišnji ugovor sa klubom Goržubom Vjelkopovskim iz grada Goržuba, 100 kilometara udaljenog od Berlina. Osvojile su drugo mesto u minulom prvenstvu i u novoj sezoni igraće u Evroligi. Treba da se javim 1. septembra i nekoliko dana pre toga sačekaće me u Berlinu. Biću spremna za nova iskušenja“, rekla je Vidačićka za ’Sportski žurnal’.

Znam da su svi želeli da ostanem u Proleteru. Verovatno im je krivo. Međutim, moram da mislim na budućnost, karijera ne traje večno. Volim svoj grad, klub, pomogla sam koliko sam mogla i više sam nego sigurna da za Proleter neće biti zime. Imaju dosta potencijala u mladim igračicama, dobru selekciju u imaće uspeha“, dodala je Vidačićka.

Pored Poljske, zvali su me iz Turske, Mađarske i neki naši klubovi. Menadžer mi je predložio Goržuba. Imaću veliku minutažu, biću prvi centar“, zaključila je srpska košarkašica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve