Nova vest
Košarka

Sreda, 17.06.2009.

18:58

Partizanov 14-godišnjak u FMP-u

Jedan od najtalentovanijih košarkaša svoje generacije Nikola Rebić prešao je iz Partizana u FMP Železnik.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rebić, rođen 1995. godine, igra na poziciji plejmejkera, a uprava kluba iz predgrađa Beograda iskoristila je činjenicu da mladi košarkaš nije imao stipendijski ugovor sa "cno-belima" već je bio samo registrovan kao član Partizana.

Prema pravilima Košarkaškog saveza Srbije, igrači do navršenih 18 godina ne mogu da potpisujuprofesionalne ugovore.

Rebić je ponikao u košarkaškom klubu Cerak, gde je trenirao od 2004. do 2008. godine. Iako košarkaški klub Cerak blisko sarađuje sa KK FMP, na kraju prošle sezone Rebić je u dogovoru sa roditeljima izrazio želju da se oproba u Partizanu. Bez protivljena rukovodstva iz Železnika, Rebić je nastupao nepunih godinu dana za "crno-bele" da bi se po završetku sezone odlučio za povratak u pregrađe, gde se pridružio vršnjacima iz FMP-a.

‚‚Veoma smo zadovoljni što se Nikola vratio u sistem FMP-a, jer je KK Cerak klub koji funkcioniše u sistemu kluba iz Železnika. Nikola je još kao naš član putovao sa ekipom FMP-a na turnire po inostranstvu i dobro je upoznat sa načinom rada. Moram da istaknem da smo ponosni što je još jedan igrač iz našeg pogona pojačao FMP, jer je pored Rebića ove godine u redove prvaka Srbije došao i Borislav Mirković, inače najviši igrač u generaciji dečaka rođenih 1996. godine. Mirković je visok 195cm i igra na poziciji centra. Nadamo se da ova dva igrača biti i nosioci reprezentativnih selekcija u budućnosti", rekao je predsednik KK Cerak Davor Ristović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve