Nova vest
Košarka

Nedelja, 14.06.2009.

20:14

Hemofarmu turnir "Radivoj Korać"

Mladi košarkaši Hemofarma osvojili su međunarodni turnir „Radivoj Korać“ pobedom u finalu nad Partizanom rezultatom 92:84.

Izvor: B92, www.kkpartizan.rs

Autor:B92, www.kkpartizan.rs

Default images

Takmičenje, koje je održano u Banjaluci, ekipa iz Vršca završila je sa sve četiri pobede, dok su „crno-beli“ zabeležili tri pobede i poraz. U meču prvoplasiranih ekipa A i B grupe, pobednik je odlučen sredinom treće četvrtine kada je do izražaja došla fizička dominacija košarkaša Hemofarma, za koji su nastupili i igrači prvog tima Marjanović i Savović.

Na drugoj strani sjajan je bio Stevan Tapušković, koji je u odsustvu povređenog Aleksandra Vlahovića, meč završio sa čak 48 poena.

„Glavni problem nam je bio što nam se povredio prvi plej Vlahović,koji je ideolog naše igre. Mi smo na turnir došli bez reprezentativaca i igrača, koji su priključeni prvom timu, tako da je ovo miks kadetske i juniorske ekipe i ja sam na kraju zadovoljan“, rekao je posle meča trener „crno-belih“ Vinko Bakić.

Sa 97 postignutih poena Stevan Tapušković je najbolji strelac turnira.

“Mi smo došli u podmlađenom sastavu sa 93 i 94 godište. Nismo imali ni puno zajedničkih treninga. Čestitam Hemofarmu na zasluženoj pobedi. Oni su stariji i uigraniji. Što se mog košgeterskog učinka tiče on je plod dobre igre celog tima“, rekao je Tapušković.

Na turniru su učestovale ekipe Bosne, Novog Sada, Hemofarma, Budućnosti, Partizana i KK Radivoj Korać.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve