Nova vest
Košarka

Sreda, 20.05.2009.

09:45

Garnet na operaciji kolena

Najbolji igrač Boston Seltiksa Kevin Garnet biće podvrgnut operaciji desnog kolena naredne nedelje. Njemu će iz kolena biti odstranjeni delići kosti.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Operacioni zahvat izvešće timski lekar Brajan Mekeon. “Oni smatraju da je to rutinsai intervencija i da će se Kevin potpuno oporaviti do početka trening kampa. Njegov povratak na teren je prioritet”, rekao je predsednik košarkaških operacija Deni Ejndž. Neimenovani izvor iz lige kaže da će Garnet biti spreman za 6-8 nedelja.

Ejndž je dodao da će Garnet biti jedini igrač koji će za vreme letnje pauze biti podvrgnut hirurškoj intervenciji, iako je trener Dok Rivers pomenuo da bi “pod nož” mogli Kendrik Perkins (rame) i Pol Pirs (skočni zglob).

"Mislim da niko drugi neće biti operisan. Perk će uskoro biti ponovo pregledan skenerom, ali smatram da mu operacija neće biti potrebna”, rekao je Ejndž.

Pirs je bio jedini igrač koji ove sezone nije propustio nijednu utakmicu zbog povrede. Rej Alen je odsustvovao jednom zbog povrede lakta, a plej of seriju je odigrao sa povredom zadnje lože.

Problem sa Garnetovim kolenom detektovan je pre početka sezone, ali tada nije smatrano da je potrebna operacija. Prvu povredu doživeo je 19. februara, ali tada mu je preporučen odmor, jer skener nije pokazao težu povredu.

Na teren se vratio gotovo mesec dana kasnije, odigrao četiri meča, ali su u Bostonu odličili da ga ponovo odmore i pripreme za plej of.

Taj plan se izjalovio i Garnet nije bio spreman za doigravanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve