Nova vest
Košarka

Utorak, 14.04.2009.

10:10

Milojević: "Partizan zaslužuje EL"

Potpredsednik skupštine Hemofarma Marko Milojević izjavio je da je Partizan svojim rezultatima potpuno zaslužio učešće u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Partizan potpuno legitimno kapitalizuje sa svim bodovima osvojenim u bilo kom takmičenju i van svake je diskusije da crno-beli apsolutno zaslužuju Evroligu. Igre i rezultati Partizana u najelitnijem evropskom takmičenju učinili su srpsku klupsku košarku ponovo respektabilnom, zbog čega se svi ponosimo", rekao je Milojević, istakavši i ulogu njegovog kluba.

"Verujem da je toj respektabilnosti svojim rezultatima doprinos dalo i Hemofarm. Ove dve ekipe prošle godine su igrali tri finala, što je još jedna potvrda da je reč o najboljim srpskim klubovima. Partizan je i ove sezone dokazao da je naš najuspešniji klub, a Hemofarm Štada je, prateći iskustva crno-belih, postepeno izgrađivala svoje evropsko ime. Tome je, bez sumnje, doprineo dobar sistem koji povezuje dva kluba. Konkretni proizvodi tog sistema, koji su osmislili kvalitetni košarkaški radnici u Vršcu i Beogradu, su mladi igrači čija vrednost raste iz dana u dan. Partizan je i u tom pravcu otišao korak ispred ostalih srpskih klubova jer je bezbroj njegovih igrača već godinama konstanta u najkvalitetnijim takmičenima, ali ne treba smetnuti s uma ni činjenicu da je naš bivši centar Darko Miličić postao najveći direktni transfer iz Srbije u NBA ligu", kaže Milojević.

Potpredsednik skupštine KK Hemofarm Štada, inače i član Upravnog odbora Košarkaškog saveza Srbije posebno apostrofira činjenicu da uzdanice ova dva kluba čine i okosnicu nacionalnih selekcija u skoro svim uzrastima:

"Milenko Tepić, Novica Veličković i Uroš Tripković iz Partizana, odnosno Stefan Marković, Boban Marjanović i Milan Mačvan iz Hemofarma, uz ostalo naravno, samo potvrđuju sličnost u razmišljanjima čelnika oba kluba. Ogledalo takve filozofije su rezultati na evropskoj sceni. Plasman Partizana u četvrtfinale Evrolige, odnosno Hemofarm Štade u polufinale Evro kupa, po vrednosti drugog evropskog takmičenja, jedino su merilo rada u klubovima. Ako se svemu doda da su Partizan i Hemofarm Štada najbolje plasirani timovi u NLB ligi, jasno je što s pravom očekujemo da ćemo se i ove godine s crno-belima boriti za titulu prvaka regionalnog takmičenja", rekao je Milojević.

"Posle našeg uspeha u Evro kupu Partizan nam je čestitao među prvima, baš kao što smo mi to učinilo posle njihovog sjajnog rezultata u Evroligi. Posle, nadam se, "srpskog finala" Hemofarm Štada - Partizan u regionalnom takmičenju, bez obzira na rezultat, nastavićemo odličnu saradnju sa crno-belima jer je ona, pre svega, u interesu srpske košarke", zaključio je Milojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve