Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 06.04.2009.

16:23

Stepandić: "Želimo plej-of i NLB"

Cilj FMP Železnika u Superligi je plasman u plej-of i mesto u NLB ligi sledeće sezone, izjavio je trener 'pantera' Milovan Stepandić.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

FMP otvara takmičenje u Superligi u petak, utakmicom protiv aktuelnog prvaka Partizana u 'Pioniru'. U istoj grupi su i Metalac i Vojvodina, dok se u grupi B takmiče Crvena zvezda, Hemofarm, Borac iz Čačka i vršački Lajonsi.

"Sve ekipe su najavile sigurno učešće u Jadranskoj ligi pa nama ostaje da budemo prvi... U završnicu domaće lige ulazimo spremni i sa ambicijom da mladi tim FMP-a uđe među četiri najbolje ekipe, a u polufinalu i finalu je sve moguće", rekao je Stepandić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Stepandić je najavio da će njegova ekipa igrati rasterećeno u Superligi, dok će Partizan, Zvezda i Hemofarm biti pod pritiskom.

"Oni su pod velikim pritiskom, Partizan i Hemofarm žele da potvrde dobre igre iz evropskih takmičenja, a Zvezda mora da pokuša da osvoji titulu. Mi ćemo probati da im sa najmladjim timom 'pomrsimo račune' i ostvarimo što više pobeda."

Trener FMP-a rekao je i da će njegova ekipa pokušati da iznenadi "crno-bele", u prvoj utakmici Superlige.

"Možda je dobro što prvu utakmicu sa Partizanom igramo u Pioniru. 'Crno-beli' su napravili izvanredne rezultate u Evropi, a očekuje ih i završni turnir Jadranske lige. Godinama su neprikosnoveni u domaćoj ligi. Možda će razmišljati o 'fajnal-foru' i malo nas potceniti, a ako tako bude pokušaćemo to da iskoristimo i iznenadimo ih."

Stepandić se osvrnuo i na sistem takmičenja u domaćoj ligi ocenivši da je stanje u srpskoj košarci zabrinjavajuće.

"Imamo 16 mladih igrača koji mogu da igraju mečeve u kratkom roku, ali to nije dobro za kvalitet lige. Stanje u srpskoj košarci nije dobro. Ekipe iz Svislajon lige se takmiče samo osam meseci i kada se završi liga oni prestaju sa treninzima. Raspored je zgusnut zbog reprezentacije, ali timovi moraju da nastave sa radom jer žele što više igrača u nacionalnom timu."

"Takmičenje u Superligi trajaće mesec dana i moramo da uđemo koncentrisano u svaku utakmicu. Igramo u grupi sa kvalitetnim ekipama i cilj je da udjemo u polufinale, a da bismo to ostvarili moramo da damo sve od sebe ", rekao je krilni centar Dragan Labović.

"Očekuje nas dobra i neizvesna utakmica sa Partizanom, dobro se poznajemo i neće biti nikakvih iznenadjenja. Imamo velike ambicije i očekujem da, kao i prethodnih sezona, odigramo kvalitetno u završnici takmičenja i ostvarimo dobre rezultate", rekao je bek Nemanja Protić.

Košarkaši FMP-a u utorak će u 13 sati posetiti svratište za decu na Zvezdari, dok će od 18 sati u hali u Železniku igrati prijateljsku utakmicu protiv Borca iz Čačka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve