Nova vest
Košarka

Utorak, 31.03.2009.

22:41

Kraj Partizanove evropske priče

Košarkaši Partizana izgubili su u Beogradskoj areni od ruske ekipe CSKA sa 67:56 u trećem meču četvrtfinalne serije Evrolige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Zvanični šampion Evrope je tako obezbedio plasman na završni turnir Evrolige sa maksimalnih 3:0 u seriji. Sa druge strane, Partizan je okončao još jednu fantastičnu sezonu u Evroligi. "Crno-beli" su drugu godinu za redom stigli među osam najboljih ekipa Evrope, a na tom putu pobeđene su najjače ekipe "Starog kontinenta".

U ekipi Duška Vujoševića sjajnu partiju pružio je Novica Veličković sa 26 poena, četiri skoka i četiri asistencije. Ipak, krilnom centru Partizana nedostajala je podrška saigrača. Milenko Tepić ubacio je osam, a Rašić i Veseli po šest poena. Sa druge strane, Ramunas Šiškauskas postigao je 20, Matijaž Smodiš 18, a Erazem Lorbek 10 poena.

Partizan je nošen fantastičnim navijanjem prepune Arene meč otvorio znatno bolje nego oba u Moskvi. Duško Vujošević je počeo sa petorkom Božić, Veličković, Vraneš, Tripković i Tepić, i to je na početku malo iznenadilo Ruse. "Crno-beli" su u prva tri minuta postigli sedam poena (7:4) i Etore Mesina je odmah zatražio tajm-aut.

Posle minuta odmora CSKA se konsolidovao i do kraja prve četvrtine viđena je rezultatska klackalica.

U gostujućem sastavu najraspoloženiji je bio Ramunas Šiškauskas, koji je u tom periodu ubacio osam poena. U ekipi Partizana poeni su bili raspoređeni i nakon deset minuta gosti su imali jedan poen prednosti – 15:14.

Početkom druge deonice CSKA serijom 5-1 dolazi do pet poena prednosti (20:15) i taj rezultat ostao je na semaforu puna dva minuta. Tada je eksplodirao Novica Veličković koji je do kraja prvog dela sa deset poena (dve trojke) praktično sam održavao Partizan u igri.



Ipak, Veličkovićeva rola sama po sebi nije bila dovoljna da preokrene rezultat pošto mu je na drugoj strani parirao odlični Matijaž Smodiš. U finišu poluvremena Rašić je napravio nepotreban faul na Holdenu pri šutu za tri i CSKA je na poluvremenu imao pet razlike – 33:28.

Treću deonicu "crno-beli" su loše počeli. Šiškauskas i Lorbek pogodili su na startu za najveće vođstvo CSKA na meču – 37:28. Sva četiri poena za Partizan u prvih pet minuta nastavka postigao je Veličković, kome je očigledno nedostajala podrška još nekog saigrača.

U nastavku trećeg perioda iskusni Moskovljani zadržali su prednost od devet poena sve do samog finiša kada su se poenima Smodiša i Krijape u 38. minutu odlepili na, za ovakav meč, visokih 49:37, a pred poslednju deonicu bilo je još većih 52:38.

U poslednjih deset minuta gosti iz Moskve odigrali su očekivano. Nastavili su sa jakom odbranom, produžili su maksimalno napad i tako su trošili vreme. Partizan je u nekoliko navrata spustio prednost CSKA ispod deset razlike, ali više od toga nije mogao i ruska ekipa će u Berlinu na završnom turniru sigurno biti i glavni favorit za odbranu trofeja.

Partizan - CSKA 67:56.

Dvorana: Beogradska arena; Gledalaca: 21.352; Sudije: Voreadis, Koromilas (Grčka), Martin (Španija).
Partizan: Tepić 8, Milošević, Rašić 6, Tripković, Veličković 26, Lazme 2, Aleksić, Vitkovac, Božić 3, Rakočević 3, Veseli 6, Vraneš 2.
CSKA: Zisis 2, Kejru, Smodiš 18, Šiškauskas 20, Holden 5, Lorbek 10, Voroncevič, Lengdon 9, Šved, Kaun, Krijapa 3, Moris.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

283 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve