Nova vest
Košarka

Nedelja, 29.03.2009.

21:48

Povratak nekadašnjih prvaka u KLS

Tri kola pre kraja takmičenja u Prvoj B ligi košarkaša poznati su novi članovi Svislajon lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U viši rang plasirale su se ekipe zrenjaninskog Proletra i OKK Beograda, nekadašnjih prvaka nekadašnje Jugoslavije 'Klonferi' su u 23. kolu savladali ekipu Mladosti iz Čačka, a Zrenjaninci izgubili u Užicu od Slobode ali je razlika između Proletera i OKK Beograda i klubova koji se nalaze na trećem, četvrtom i petom mestu tolika da promena više ne može da bude.

Proleter je klub koji je jednom bio prvak države, 1956. godine, a OKK Beograd ima četiri titule (1958, 1960, 1963, 1964) i dva kupa u SFRJ (1960, 1962) i jedan Kup Srbije i Crne Gore (1993).

Iz Svislajon lige Srbije pre dve nedelje ispale su ekipe Vizure i leskovačkog Zdravlja, a status su zadržali Napredak Kruševac, Mega HL Beograd, radnički 034 Kragujevac, Ergonom Niš, Novi Sad, Radnički II Novi Sad, Sloga Kraljevo, Mašinac Kraljevo i Tamiš Pančevo.

Najbolja tri tima domaće lige, vršački Lajonsi, Borac iz Čačka i valjevski Metalac igraće u Superligi Srbije za, najmanje, jedno mesto u NLB ligi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve