Nova vest
Košarka

Subota, 28.03.2009.

12:32

SLS: Prelazni rok do 3. aprila

Registraciona komisija KSS obavestila je članove Superlige Srbije da prelazni rok tokom kojeg mogu angažovati pojačanja za takmičenje traje do 3. aprila u 14h.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Klubovi imaju pravo da angažuju dva slobodna igrača, s tim da mogu imati najviše 15 licenciranih igrača starijih od 18 godina, a uz njih se mogu licencirati i igrači mladog, juniorskog i kadetskog tima. Broj stranaca ograničen je na dva igrača, a državljani Crne Gore i BiH ne smatraju se strancima i njima se priznaje status domaćih igrača.

Ista pravila važe i za superligaše, članove Jadranske lige, koji imaju dodatnu obavezu da svoje igrače licenciraju do 3. aprila u 14 sati ukoliko to već nisu učinili.

U Superligi Srbije igraju članovi Jadranske lige - Partizan, Crvena zvezda, Hemofarm, FMP i Vojvodina, kao i tri prvoplasirane ekipe iz Svislajon lige - Lajonsi iz Vršca, Borac iz Čačka i Metalac iz Valjeva.

Prema ranije utvrdjenim propozicijama, ti klubovi su podeljeni u dve grupe. U jednoj su Partizan, FMP, Vojvodina i Metalac, a u drugoj Crvena zvezda, Hemofarm, Lajonsi i Borac.

Najbolji superligaši će u plej-ofu igrati za titulu državnog prvaka, a traži se i peti srpski klub u Jadranskoj ligi, u sezoni 2009/2010, s obzirom na to da je Vojvodina kao poslednjeplasirana ekipa ispala iz te lige.

Za to mesto boriće se Lajonsi, Borac i Metalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve