Nova vest
Košarka

Četvrtak, 05.03.2009.

10:05

Srbija sa Peđom u Poljskoj?

Predrag Stojaković se još uvek nije oprostio od reprezentativnog dresa.

Izvor: B92, www.acb.com

Autor:B92, www.acb.com

Default images

U razgovoru za sajt španske ACB lige on je najavio mogućnost nastupa za Srbiju na Evropskom šampionatu ovog septembra u Poljskoj.

„Nisam igrao za reprezentaciju od Švedske 2003. godine, ali i dalje postoji mogućnost da ponovo obučem dres Srbije. Naravno prvo moram da obavim razgovore sa selektorom Dušanom Ivkovićem o tome, pa ću onda doneti konačnu odluku“, rekao je Stojaković.

Srpski krilni košarkaš je već pričao sa Ivkovićem pre prošlogodišnjih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Nismo ništa konkretno razgovarali. Sve je bilo na prijateljskoj osnovi. On me je tom prilikom informisao o stanju u našoj košarci. Ponavljam, niti sam tada odbio da igram, niti sam ikada rekao da neću igrati za Srbiju“, ističe Stojaković.

Stojaković je košarkašku karijeru počeo u Crvenoj zvezdi, odakle se preselio u solunski PAOK. U NBA šampionatu nastupao je za Sakramento Kingse, Indijana Pejserse i sada za Nju Orlins Hornetse. Kao reprezentativac Jugoslavije i Srbije i Crne Gore ima osvojenu bronzanu medalju sa Evropskog prvenstva 1999. godine u Francuskoj, zlato sa kontinentalnog šampionata u Turskoj 2001. i najsjajnije odličje sa Svetskog prvenstva u Indijanapolisu 2002. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

212 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve