Nova vest
Košarka

Subota, 21.02.2009.

22:04

DV: Trofej je rezultat posvećenosti

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle pobede nad Crvenom zvezdom u finalu Kupa da je taj trofej rezultat velikog rada ekipe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Zvezda je uvek opasan tim, ali je u Nišu nastupila nekompletna. Pokazali smo da smo bolja ekipa od Zvezde bez obzira što za njih nije igrao povređeni Lorens Roberts. Bili smo bolji od početka meča, osim jednog perioda u trećoj četvrtini kada se nismo snašli zbog njihove agresivne odbrane. Ovaj trofej je rezultat posvećenosti i velikog rada ekipe", rekao je Vujošević.

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić čestitao je ekipi Partizana na osvajanju trofeja.

"Partizan je večeras odigrao odličnu utakmicu, ali ne mogu da budem ni nezadovoljan igrom svojih košarkaša. Utkamica je bila dobra, puna intenziteta. Ekipa je dala svoj maksimum u ovom trenutku, a falili su nam Marko Marinović i Lorens Roberts. Večeras se videlo da je najveći kvalitet Partizana timska igra. Čestitam treneru Vujoševiću na trofeju", kazao je Pešić.

Najbolji igrač završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, Novica Veličković, istakao je timsku igru svoje ekipe.

Priznanja i zasluge za trofej idu celoj ekipi. Bili smo dominantni tokom celog turnira i zasluženo osvojili Kup. Hvala publici što nas je bodrila u sva tri meča. Pokazali smo da smo najbolji, ali idemo dalje, čeka nas još teških utakmica“, rekao je Veličković.

Košarkaš Partizana Uroš Tripković smatra da su ’crno-beli’ do pobede došli teže nego što se na kraju stekao utisak.

"Za nas je utakmica bila daleko teža nego što to pokazuje konačan rezultat na semaforu", naveo je Tripković.

Igrač Crvene zvezde Marko Kešelj istakao je da je Partizan slavio jer je "igrao dobro tokom svih 40 minuta".

Partizanu je ovo bio deseti trofej Kupa u istoriji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve