Nova vest
Košarka

Subota, 21.02.2009.

19:58

KRK: Partizan deklasirao Zvezdu!

Košarkaši Partizana osvojili su Kup Radivoja Koraća u Nišu, pošto su u finalu pobedili Crvenu zvezdu 80:65.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Presudila je igra u drugoj četvrtini, kada su ’crno-beli’ zahvaljujući skoku u napadu i fantastičnom šutu za tri poena stvorili 14 poena viška. Zvezda, oslabljena neigranjem Marinovića i Robertsa, borila se do kraja, ali nijednom nije došla u situaciju da napravi preokret. Veličković je postigao 18, a Tripković 17 poena za Partizan, dok su u Zvezdi najefikasniji bili Ovens sa 15 i Dragićević sa 14 poena.

U prvoj četvrtini igralo se vrlo brzo, sa malo faulova i mnogo polukontri. Bio je primetan povišen nivo adrenalina kod igrača oba tima, što je za posledicu imalo precizan šut za tri poena.

I Zvezda i Partizan ubacili su po četiri trojke u prvoj deonici (Ovens i Tripković po dve), ali značaj utakmice je delovao i u suprotnom pravcu – bilo je previše promašaja sa linije penala.

Nijedan tim nije stekao ozbiljniju prednost, a Tripković je postigao trojku uz zvuk sirene za 20:19 za 'crno-bele' posle početnih deset minuta.

Skok u napadu, najjače oružje Partizana u ovoj sezoni, u potpunosti je došao do izražaja u drugoj četvrtini (sedam ofanzivnih skokova do poluvremena).

Tim Duška Vujoševića ubacio je četiri trojke u nizu (dve posle skoka u napadu), a Tepić je u poslednjoj sekundi napada pogodio iza linije 6,25m za +12 (39:27).

Zvezda je, sa druge strane, imala mnogo problema u organizaciji napada, ponovo nije bilo komunikacije između bekovske i centarske linije, pa se sve uglavnom svodilo na individualna rešenja.

Ovens je bio najraspoloženiji, ali to je bilo dovoljno samo za velikih -14 na poluvremenu – 46:32 za Partizan.

Ekipa Svetislava Pešića mnogo je bolje zaigrala početkom trećeg perioda, naročito u odbrani.

’Crno-beli’ su u prvih četiri minuta postigli samo tri poena, Dragićević se razigrao i Zvezda je prišla na pet poena zaostatka (49:44).

Tada Veseli hvata loptu u napadu i pogađa uz faul. Taj momenat predstavljao je prekretnicu, Zvezda je na kratko ostala bez daha, što je Partizan iskoristio i do kraja anulirao skoro sav trud ’crveno-belih’ u prvih pet minuta drugog poluvremena – 61:49 posle 30 minuta igre.

Veličković je na startu poslednjih deset minuta ubacio novu trojku i tako definitivno rešio pitanje pobednika.

Ostatak meča predstavljao je samo formalnost i Partizan je tako odbranio titulu osvojenu prošle godine.

Partizan: Tepić 9, Milošević 2, Rašić 9, Tripković 17, Veličković 18, Lazmi 3, Aleksić, Vitkovac 1, Božić 5, Rakočević 6, Veseli 10, Vraneš
Crvena zvezda: Kešelj 9, Kikanović 2, Kovač 5, Radosavljević, Stević 8, Dragićević 14, Milošević 3, Ovens 15, Šepa, Štimac 2, Bakić 2, Bjelica 5

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

540 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve