Nova vest
Košarka

Subota, 21.02.2009.

12:10

Bojić: Promena bodovanja naše lige

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Predrag Bojić rekao je da savez ne sme da dozvoli da naše liga bude degradirana.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Tokom protekle nedelje predstavnici evroligaških klubova i predstavnici evropskih liga podržali su u Rimu plan predložen prošlog leta u Berlinu. Tim planom umanjuje se vrednost srpskog košarkaškog prvenstva. "Ne smemo da dozvolimo da naša liga bude degradirana. Ukoliko se potvrdi da je bodovanje validno, moramo da promenimo broj bodova koje donosi naša titula.

Ne znam da li ćemo zauzeti stav da je u redu da se titula vrednuje sa deset ili petnaest poena u odnosu na dosadašnjih pet, ali ta cifra mora da se poveća", rekao je Bojić.

Bojić dodaje i da mu nije do kraja jasnu kakvu je odluku donela Evroliga. Sekretar našeg saveza dodaje i da sukobi Evrolige i ULEB-a neće doneti ništa dobro.

"Priznajem da mi uopšte nije jasno o čemu se radi, odnosno da li će priča o bodovanju definitivna. Čekamo da ULEB i Evroliga razreše spor i obaveste nas o konačnim rezultatima. Sve se to rešava na nekom mnogo višem evropskom nivou, ali je žalosno što se evropska košarka ponovo deli. Toga nema u drugim sportovima, zbog toga je i poražavajuće. Prvo smo imali sukob na relaciji FIBA – ULEB, sada ULEB – Evroliga, a tu su i loši odnosi između FIBA i FIBA Evropa."

Srpski savez će, prema rečima Bojića, već u ponedeljak održati sastanak Izvršnog odbora.

"U ponedeljak ćemo održati sastanak Izvršnog odbora na kome će jedina tema biti novonastala situacija, odnosno kako da zaštitimo našu ligu. Možda ćemo na taj skup pozvati i klubove- Moramo zajednički da napravimo strategiju. Ponavljam, čekamo da vidimo šta će se desiti na višem nivou, posle reakcije i saopštenja uz ULEB izazvane odlukama skupštine Evrolige. Sve to će, svakako, uticati i na formiranje profesionalne lige u srbiji", rekao je Bojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve