Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.02.2009.

19:10

Stepanova 3. put najbolja u Evropi

Košarkaška reprezentativka Rusije Marija Stepanova proglašena je za najbolju košarkašicu Evrope u tradicionalnoj anketi koju organizuje FIBA Evrope.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

To je treći put u poslednje četiri godine da ova košarkašica osvaja ovo laskavo priznanje. Stepanova je nagradu već osvajala 2005. i 2006. godine, a lane je titulu najbolje košarkašice Evrope osvojila Letonka Anete Jekabson Zagota.

Centar Ekaterinburga je najzaslužnija što je reprezentacija Rusije na prošlogodišnjm Olimpijskim igrama u Pekingu osvojila bronzanu medalju.

Stepanova je na olimpijskom turniru ostvarila je prosek od 9,4 poena i 6,5 skokova, a u meču za treće mesto, protiv Kine, postigla je 15 poena i imala devet uhvaćenih lopti.

U ovogodišnjoj anketi Stepanova je trijumfovala ispred prošlogodišnje pobednice Jakabson Zagota, a treća je bila španska košarkašica Amaha Valdemoro iz Valensije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve