Nova vest
Košarka

Sreda, 18.02.2009.

12:59

Pešić: "Hrabro i ambiciozno u Nišu"

Trener košarkaša Crvene zvezde Svestislav Pešić istakao je da njegova ekipa na završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu putuje sa mnogo motivacije i ambicija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pešić je istakao i da to takmičenje dolazi u nezgodnom trenutku po njegov tim. "Crveno-beli", na turniru u Nišu neće moći da računaju na povredjene igrače Lorensa Robertsa i Marka Marinovića. Manje povrede imaju i Boris Bakić i Mirko Kovač, dok kapiten Tadija Dragićević, prema rečima Pešića, još traži pravu igru posle duge pauze zbog povrede.

"Košarkaški savez Srbije nam, takodje, nije dozvolio da za Kup registrujemo Stivena Markovića. Ne poznajem propise dovoljno da bih komentarisao takvu odluku, a i ne želim da se opterećujem time", rekao je Pešić na konferenciji za novinare.

"Biće ovo, ipak, veliki izazov za nas, jer ako želimo do trofeja treba da u tri dana odigramo tri utakmice. Idemo tamo s velikom motivacijom, puni ambicija. Trenutak jeste nezgodan, ali je moj posao da iz ekipe izvučem maksimum", dodao je Pešić.

Zvezda će prvu utakmicu igrati u četvrtak od 20.30 časova sa Metalcom u četvrtfinalu.

"Metalac je ekipa u pravom smislu te reči. Igrali smo u septembru s njima i izgubili, iako smo bili domaćini. Iskusni su, imaju jasan koncept, u Svislajon ligi Srbije pobedili su i Lajonse i Napredak, direktne rivale za najviši plasman", ocenio je Pešić.

"Mala prednost jeste na našoj strani, ali Metalac nije autsajder. Moraćemo da zaista damo svoj maksimum kako bismo došli do pobede", naglasio je Pešić.

Icić: "Zvezda je favorit, ali se ne predajemo"

Sa druge strane, trener Metalca Aleksandar Icić izjavio je da se njegov tim ne predaje unapred iako je Crvena zvezda favorit.

"Nama je naredna prvenstvena utakmica sa čačanskim Borcem u Svislajon ligi Srbije prioritet, ali ćemo i protiv Crvene zvezde dati sve od sebe", rekao je Icić novinarima.

On je naglasio da pobeda Valjevaca protiv "crveno-belih", u septembru 2008, nije merilo kvaliteta dve ekipe, jer je Metalac bio u punom trenažnom procesu, dok je Crvena zvezda pod rukovodstvom trenera Svetislava Pešića tada na okupu bila tek 20-tak dana.

Bek šuter Predrag Marković sanirao je povredu Ahilove tetive, zbog koje je izostao u pobedi Metalca protiv vodećih Lajonsa u Vršcu, ali je u Nišu neizvestan nastup krilnog centra Vuksana Gagovića, koji je bolestan.

Na tabeli Svislajon lige Srbije, Metalac je treći sa istim brojem pobeda kao i Napredak ali su Valjevci pobedili Kruševljane u obe prvenstvene utakmice. Iz Svislajon lige u Super ligu Srbije plasiraće se tri ekipe.

Četvrtfinalna utakmica Kupa Radivoja Koraća između Crvene zvezde i Metalca igra se u četvrtak u Nišu od 19.30, a pobednik će se u polufinalu, u petak, sastati sa boljim iz susreta FMP (Železnik) - Lajonsi (Vršac).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve