Nova vest
Košarka

Sreda, 18.02.2009.

09:47

Pešić: "Partizan zaslužio Evroligu"

Trener Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je da je "Partizan ove sezone najbolji klub na našim prostorima".

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Pešić je, komentarišući odluku Skupštine Evrolige prema kojoj je Partizan praktično obezbedio učešće u najjačem evropskom takmičenju još najmanje dve sezone, rekao za 'Sportski žurnal' da "bi u Evroligi trebalo da igraju timovi koji su to zaslužili rezultatima" i dodao da "u ovom trenutku to zaslužuje samo Partizan."

"Znam da se zvezdašima moje mišljenje neće svideti ali Partizan je i ove godine najbolji klub na našim prostorima. Zvezda prvo mora da stvori klub, tek smo počeli da pravimo tim. Tek kada ostvarimo ta dva zadatka možemo da razmišljamo o igranju u evropskoj eliti," rekao je Pešić.

"Kada bi se Evroliga igrala tako što se okupe dva biznismena, pozovu jednog trenera i rade jednu sezonu onda ona ne bi brojala 24 nego 84 kluba. Svi bi mogli da igraju. Uvek zastupam ideju da Evroligu igraju timovi koji su to zaslužili rezultatima. U ovom trenutku iz Srbije to jedino zaslužuje Partizan. Ostali treba da se bore," kaže trener Crvene zvezde.

Odlukama Skupštine Evrolige u Rimu najuspešniji tim Srbije u svim takmičenjima imaće 'B' licencu za učešće u tom takmičenju, a Partizan trenutno ima veliku prednost u odnosu na ostale klubove.

'Crno-beli' u sezonama 2006/2007 i 2007/2008 imaju 71 bod (Hemofarm 28, FMP Železnik 23, Crvena zvezda 15), a 'crno-beli' su ove sezone obezbedili već 15 bodova (osam za prvo mesto u regularnom delu NLB lige, sedam za Top 16 Evrolige) pa će razlika između Partizana i ostalih na kraju sezone najverovatnije biti i veća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve