Nova vest
Košarka

Utorak, 27.01.2009.

19:42

Pobeda Hemofarma u produžetku

Košarkaši Hemofarma savladali su nakon produžetka ukrajinski Azovmaš sa 84:74 u prvom kolu grupe K Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U regularnom delu bilo je 70:70, a produžetke Ukrajincima doneo je sjajni plej Kalid El Amin košem u poslednjoj sekundi utakmice. U nastavku, Hemofarm je zahvaljujući odličnoj igri u odbrani i sjajnom realizacijom napravio seriju 9:0, a tu prednost je zadržao i do kraja. Najbolji kod Vrščana bio je Milan Mačvan sa 24 poena, a imao je i osam skokova i 4 asistencije. Kod Azovmaša El Amin je ubacio 20 poena.

Tokom cele utakmice rezultat je bio u egalu sa povremenim serijama obe ekipe. Najveću prednost Hemofarm je imao u 28. minutu, a bilo je osam razlike (50:42). Ukrajinci su samo početkom meča dominirali kada su došli do 12:5.

U poslednjih 60 sekundi utakmice ušlo se sa rezultatom 68:68. Mačvan je sa linije slobidnih bacanja doneo dva poena prednosti za Hemofarm, ali je sjajni El Amin (20p, 6sk, 7as) probio odbranu „narandžastih“ i sekund pre kraja pogodio za produžetak. Pavković je brzim šutom pokušao da donese pobedu svojoj ekipi ali je promašio trojku.

U produžetku je domaća ekipa sjajno odigrala u odbrani i iskoristivši nekoliko grešaka Azovmaša, poenima Mačvana, Krstovića i Božovića napravila seriju 9:0 dva minuta pre kraja. Do isteka produžetka Hemofarm je zadržao prednost i slavio 84:74 u prvom meču druge faze Evrokupa.

Odličnu igru u timu Hemofarma prikazali su Bojan Krstović (17p, 5sk), Milivoje Božović (14p, 5sk), te Miljan Pavković sa devet poena, pet asistencija, ali je organizator igre Vrščana izgubio čak sedam lopti.

U timu Azovmaša istakli su se Liščuk sa 18 poena i osam skokova, ali bez poena u produžetku i poslednja dva minuta utakmice, i Tompson koji je ubacio deset poena i uhvatio pet loptu ali, kao i Liščuk, slabo odigrao u završnici meča.

U drugom kolu Hemofarm gostuje španskoj Pamesi koja je u 'Pioniru' savladala Crvenu zvezdu 85:73, dok će Azovmaš dočekati beogradske "crveno-bele".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve