Nova vest
Košarka

Utorak, 27.01.2009.

15:23

Đurović napušta Metalac

Trener valjevskog Metalca Vlade Đurović poslednji put će voditi ekipu na utakmici finala Kupa Srbije protiv Sloge u utorak.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Vest o odlasku Đurovića biće obelodanjena na konferenciji za novinare posle te utakmice. Klupski čelnici, navodno, nisu zadovoljni rezultatima koje je Metalac postigao, posebno serijom poraza na gostujućim terenima u drugom delu Svislajon lige Srbije.

Metalac sa kruševačkim Napretkom trenutno deli treće mesto na tabeli, sa 11 pobeda i sedam poraza u 18 kola. Valjevci su Kruševljane pobedili u prvom delu, u gostima, a revanš se igra u
Valjevu.

Đurović je ekipu preuzeo u maju 2008, doveo je nekoliko pojačanja i na startu Svislajon lige Srbije zabeležio sedam pobeda u sedam utakmica. U narednih 11 utakmica, ekipa je četiri puta pobedila u Valjevu, a izgubila je od vodećih Lajonsa na svom terenu, uz šest poraza na mečevima u gostima.

Prema nezvaničnim izvorima Vlado Đurović će preuzeti ekipu Vojvodine, koja se takmiči u Jadranskoj ligi, gde će zameniti Milana Minića, koji će dobiti otkaz u utorak. Vojvodina je pregovarala sa Đurovićem i pre angažovanja Minića, posle ostavke Zorana Sretenovića, ali je iskusni stručnjak tada ostao u Metalcu.

Kako su tada pisali beogradski mediji, Minić nije bio za to da novosadski klub angažuje američkog internacionalca Vontigo Kamingsa, koji je ranije uspešno igrao u Partizanu, smatrajući da do kraja sezone u NLB ligi ne treba angažovati nove igrače.

Valjevski prvoligaš traži novog trenera, a na listi potencijalnih zamena za Đurovića su Rajko Toroman i Aleksandar Kesar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve