Nova vest
Košarka

Utorak, 27.01.2009.

14:38

DV: "Daćemo sve od sebe u Atini"

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je da nije realno da njegova ekipa pobedi Panatinaikos, ali da će se potruditi da ostvare dobar rezultat u Atini.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Crno-beli" u četvrtak (19,45h) igraju u gostima sa Panatinaikosom na početku druge faze Evrolige. "Realno je da je Panatinaikos favorit. Nisu u optimalnoj formi, ali imaju kvalitetne igrače i dobrog trenera. Ovo je za njih jedna od najvažnijih utakmica u drugom delu sezone. Međutim, mi ćemo dati sve od sebe kako bi ostvarili dobar rezultat", rekao je Vujošević.

Košarkaši Partizana u Atinu kreću u sredu ujutro letom u sedam sati. Trener prvaka Srbije smatra da njegova ekipa ima šanse za dobar rezultat u grupi G.

"Po završetku žreba rekao sam da je naša grupa uslovno izjednačena. Ono što je čini teškom su Panatinaikos iz trećeg i Partizan iz četvrtog šešira. Unikaha i Lotomatika su dobre ekipe, ali sigurno je da smo iz prvog i drugog šešira mogli da dobijemo i teže protivnike."

Na pitanje novinara na koji način Partizan iz godine u godinu postiže dobre rezultate, a svaki put je u teškoj situaciji Vujošević je rekao: "Svake godine ulazimo u sezonu sa novim timom. Za brz uspeh potrebne su velike pare, ali mi ne pravimo brz uspeh. Treba pohvaliti igrače, njihov radni moral i etiku. Država mora da se odredi da li joj je potreban ovakav Partizan."

Vujošević se osvrnuo na finansijsku situaciju u koji se klub nalazi. "Učešće u završnici Evrolige dodatno nam otežava finansijska situacija koja se ne poboljšava. Telekom je na naš blokiran račun uplatio određena sredstva, ali je novac otišao na račun Marfin banke. Mi sa njima pokušavamo da se dogovorimo o reprogramiranju duga, ali za sada neuspešno."

Vujošević je istakao da Marfin banka ima razumevanja za "drugo beogradsko sportsko društvo", kojem je produžila rok za vraćanje duga do 2014. godine.

"Teško mi je da pričam o Atini u ovakvim uslovima. Čudno se ponašaju, jer su nekima izašli u susret, to nije korektno jer se uništava srpski sport. Igrači su primili dve plate, a trebalo je pet. Oni su dobri momci i to podnose. Pozivam svakog ko može da pomogne da prevazidjemo tešku situaciju. Međutim, ovakve stvari se neće odraziti na rezultate i trofeje ove godine."

Trener sedmostrukog uzastopnog šampiona Srbije istakao je da ga čelnici kluba sprečavaju da ispriča celu priču, ali da javnost mora da zna tačnu istinu. On je poručio da će nastaviti svoj rad "sa još većim žarom."

Vujošević smatra da bi šanse Partizana u TOP 16 bile veće da na raspolaganju ima još jednog igrača.

"Svaki rezultat koji postignemo u Top 16 je veliki uspeh. Druge ekipe su favoriti zbog budžeta, bilo bi glupo da sam menadžer ekipe sa budžetom od 12 ili 14 miliona evra i da pričam da je Partizan favorit. Daćemo sve od sebe, borićemo se, ali da imamo sredstva za još jednog igrača, bilo bi lakše. Ali prvo treba platiti i ove igrače."

Trener "crno-belih" rekao je da je zadovoljan učinkom i zalaganjem ekipe na prethodnim mečevima.

"Aleksandar Rašić je mnogo doprineo dobrim rezultatima, nije klasičan 'plej' već se stavio u funkciju tima. Napravio sam odličan potez kada sam Jana Veselija stavio na 'trojku'. Pre početka sezone mnogi su sumnjali u snagu unutrašnje linije tima i drago mi je što su pogrešili."

Vujošević je rekao da se u tim vraća povređeni Žarko Rakočević, ali da neće igrati u Atini, jer nije dovoljno spreman. Takođe, dodao je da je Slavko Vraneš mnogo napredovao, ali da ga uspeh obavezuje i da ima mogućnosti da igra još bolje.

Iz Partizana je saopšteno da će u sredu od 10 sati, na stadionu Partizana biti pušteno u prodaju 400 kompleta ulaznica za utakmice druge faze takmičenja Evrolige, po ceni od 3.000 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve