Nova vest
Košarka

Utorak, 27.01.2009.

10:08

Varda u Himkiju, Ćakić u Azovmašu

Samo dan pre nastavka takmičenja u Evrokupu Ratko Varda i Goran Ćakić pronašli su nove klubove.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Ruski Himki saopštio je da je potpisao ugovor sa Vardom do kraja sezone. 29-godišnji centar stiže u Moskvu, kako bi pomogao u situaciji kada je Maćej Lampe povređen. Varda je sezonu počeo u Žalgirisu, ali je zbog finansijskih problema litvanske ekipe odlučio da ode posle samo dve odigrane utakmice u Evroligi.

Prošle sezone on je igrao za Menorku, gde je u proseku beležio 8.6 poena i 3.8 skokova. Varda je karijeru počeo u Partizanu, potom je u NBA igrao za Detroit Pistonse i Vašington Vizardse. Po povratku u Evropu igrao je za Olimpiju, Apolon, Bešiktaš, Kijev i Real Madrid sa kojim je bio prvak Španije i osvajač ULEB kupa.

„Veoma je teško u ovom trenutku pronaći snažnog igrača. Varda je odličan izbor u situaciji kada će Lampe biti spreman za tek šest nedelja. U tom periodu imamo veliki broj teških utakmica, pa će nam Ratko mnogo pomoći. On je iskusan igrač i pravi pobednik“, rekao je generalni menadžer Himkija Viktor Bikov.

Azovmaš je pojačao centarsku liniju dovođenjem Gorana Ćakića, koji dolazi iz još jednog ukrajinskog tima Himika. 28-godišnjak igra u Ukrajini od 2006. godine, a pre toga je bio član Crvene zvezde, Beobanke, Radničkog, Partizana, Nansija i Apolona.

U toku prethodnih nekoliko dana dogodila su se još dva značajnija transfera. Dosadašnji član Taukeramike Mustafa Šakur potpisao je ugovor do kraja sezone sa atinskim Paneliniosom. On je prošle sezone igrao za Prokom, a pre toga je nastupao za Univerzitet Arizona. Dinamo iz Moskve je odlučio da otpusti beka Holisa Prajsa, koji je prošlog leta stigao u rusku prestonicu iz Lijetuvos Ritasa. Prajs nije bio zadovoljan ulogom u ekipi, a sa Dinamom ga je vezao dvogodišnji ugovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve