Nova vest
Košarka

Utorak, 09.12.2008.

19:47

Fortitudo bolji od FMP-a

Košarkaši FMP-a izgubili su u Železniku od italijanskog Fortituda 70:59, u trećem kolu G grupe u Evrokupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim Slobodana Klipe je sada poravnat na tabeli sa italijanskim predstavnikom sa skorom 1-2. Dragan Labović bio je najbolji u domaćem sastavu sa 14 poena i osam skokova. Predrag Samardžiski ubavcio je 11, a Stefan Živanović osam. U ekipi Dragana Šakote Deril Stroneri i pojačanje iz Reala Lazaros Papadopulos postigli su po 13 poena, a Kvintel Vuds je stao na 11.

FMP je od samog starta utakmice bio u zaostatku, i već nakon prvih 20 minuta bilo je poznato pitanje pobednika nakon vođstva gostiju 50:30.

Jedini raspoloženi igrači u domaćoj ekipi u prvom delu bili su Labović i Samardžiski, ali to je bilo premalo za Papadopulosa i Vudsa. Ameriklanac je u prvom delu ubacio 11 poena bez ijednog promašaja.

U drugom poluvremenu FMP je zaigrao dosta bolje. U finišu treće deonice beogradska ekipa uspela je da smanji na 13 poena zaostatka, ali to je bilo sve. Do kraja meča Italijani su zadržali dvocirenu prednost i stigli do prve pobede u Evrokupu.

U narednom kolu ove dve ekipe ponovo će se sastati, ali u Bolonji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve