Nova vest
Košarka

Utorak, 09.12.2008.

18:00

Nema uslova za prijem Kosova u FIBA

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) nije razmatrala zahtev Košarkaške federacije Kosova da bude primljena u organizaciju jer se za to nisu stekli uslovi.

Izvor: Tanjug

Autor:Tanjug

Default images

"Centralni bord FIBA zadovoljan je košarkaškim aktivnostima na Kosovu. Međutim, Košarkaška federacija Kosova nije nam dostavila nove činjenice, na osnovu kojih bi Centralni bord mogao da izmeni odluku koju je doneo u aprilu ove godine razmatrajući zahtev Kosova za prijem u FIBA", rekao je Marko Beltra, pres direktor FIBA.

Pre sedam meseci, zahtev Košarkaške federacije Kosova da postane punopravni član FIBA bio je odbačen je zbog toga što Kosovo nije međunarodno priznata država, što je osnovni uslov za prijem u tu organizaciju.

Uprkos tome, Košarkaški savez Kosova je 25. novembra ponovo podneo zahtev za prijem, a na sednici Centralnog borda samo je konstatovano da se nisu stekli formalni uslovi za raspravu o toj temi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve