Nova vest
Košarka

Utorak, 09.12.2008.

14:42

Sećanje na Radomira Šapera

Povodom deset godina od smrti Radomira Šapera, predsednik KSS Dragan Kapičić izjavio je da je njegovim odlaskom naša košarka izgubila jednog od najboljih ljudi.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Šaper je bio predsednik Košarkaškog saveza Jugoslavije i predsednik Tehničke komisije FIBA. "Upravo je Šaper postavio principe delovanja u našoj organizaciji. Njih smo se pridržavali godinama, a zahvaljujući njemu i njegovim saradnicima Srbija je postala košarkaška velesila", rekao je predsednik KSS na skupu održanom u sedištu Saveza.

Kapičić je naglasio da je Šaper "bio poseban i u pobedi i u porazu" i dodao da je "čovek koji nas je napustio pre deset godina u svakom pogledu bio jedinstven".

Šaperov saigrač iz pionirskih dana jugoslovenske košarke, nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Srđan Kalember, napomenuo je da se o legendarnom predsedniku Saveza mnogo više zna kao o funkcioneru i vizionaru nego kao o igraču.

"Šaper je kao košarakaš bio staložen i zahvalan igrač, prevashodno u odbrani", istakao je Kalember, uz podsećanje da je upravo Šaper došavši na cela Saveza primenio načelo "košarka košarkašima".

"U njegovo doba čak je i sekretarica koja je radila u KSJ bila bivša reprezentativka".

Jedan od naših najtrofejnijih trenera Božidar Maljković rekao je da su svi njegovi razgovori sa Šaperom bili "futuristički" jer ih je zanimalo kakva će se košarka igrati u budućnosti i šta treba učiniti da postane lepša i dinamičnija igra.

"Šaper je bio veliki gospodin i intelektualac. Kao pravičan i nepotkupljiv stekao je ogromni autoritet medju saradnicima"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve