Nova vest
Košarka

Četvrtak, 13.11.2008.

21:41

Poraz Partizana u Atini

Košarkaši Partizana izgubili su u Atini od Panioniosa 72:67, u četvrtom kolu D grupe u Evroligi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Duška Vujoševića bila je u minisu tokom celog meča, ali je u samom finišu, slično kao i u Istanbulu, propustila priliku da pobedi. Mileno Tepić bio je najbolji u ekipi "crno-belih" sa 19 poena 4-5 trojke). Aleksandar Rašić postigao je 12, a Uroš Tripković 11 poena.

U timu Aleksandra Trifunovića Eron Majls je bio najefikasniji sa 18 poena. Reprezentativac Srbije Branko Cvetković ubacio je 14, Loni Bakster 12, a Joanis Kalampokis 11 poena. Partizan i Panionios su sada poravnati na tabeli D grupe sa po dve pobede i poraza.

Tim Aleksandra Trifunovića uspeo je da parira Partizanu u skoku većim delom meča (32-27 u korist Partizana), i to je, uz loš šut za dva "crno-belih" (47%), jedan od glavnih razloga poraza srpskog šampiona.

Prvih pet minuta duela proteklo je u egal utakmici, a onda je Panionios pojačao i došao do devet poena prednosti na prvom dvominutnom odmoru (19:10).

Partizan krajem prve i početkom druge četvrtine nije imao nijednog raspoloženog igrača u napadu, i eplog je bilo 16 razlike za domaćina u 13. minutu (29:13). Ipak, tada višestruki šampion Srbije podiže nivo igre. Razigrali su se Rašić, Tepić i Veličković, i Partizan je uzvratio istom merom za 29:29. U sjajnoj seriji "crno-belih" Rašić i Tepić postigli su po dve trojke.

Nakon stizanja prednosti protivnika Partizan je stao. Grci su to iskoristili i sa sedam uzastopnih poena vodili su pet razlike na poluvremenu (40:35).

Panionios je drugo poluvreme otvorio odlično, i za tri minuta je napravio seriju 11-2 za novu dvocifrenu prednost (51:37). "Crno-beli" na to odgovaraju trojkama Tepića i Tripkovića, ali Grcu su ipak dobrom odbranom, i pre svega dobrim građenjem lopte posle šuta Partizana, nakon 30 minuta vodili 56:47.

U poslednjih deset minuta Partizan je kao i u Istanblu u prvom kolu odigrao najbolje, ali to je ipak bilo nedovoljno za potpuni preokret. Pet minuta pre kraja Tripković je pogodio trojku, a dva minuta kasnije trojkom Veličkovića Partizan je prišao na samo četiri poena zaostatka – 64:59. 30 sekindi kasnije istom merom uzvartio je Kalabokis, ali ni to nije bio kraj, pošto je Tepić vratio trojku već u sledećem napadu za 67:62.

Partizan je u tom periodu igrao odlično na oba kraja parketa, i 90 sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka Trpković je odlično istrčao iz bloka i pogodio novu trojku (68:66). U narednom napadu domaćina Vraneš je sjajno izblokirao Cvetkovića, i Partizan je imao napad. Ipak, "crno-beli" su propustili tu priliku, a meč je rešio Bakster skokom u napadu i poenima za 70:66 na 20 sekundi pre kraja.

U poslednjim trenucima meča Veličković je pogodio trojku za 72:70, ali se još uvek ne zna da li je taj koš priznat.

Naredni meč u Evroligi Partizan igra za dve nedelje kada u Pionir dolazi strašni CSKA:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

126 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve