Nova vest
Košarka

Četvrtak, 30.10.2008.

00:03

Vujošević: "Napravili smo podvig"

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da je njegov tim napravio podvig pobedom nad Real Madridom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vujošević je ocenio da će ekipi biti potrebno još jakih utakmica da postane šampionska. "Večeras smo napravili podvig. Real jeste jača ekipa od nas, ali košarka je misaona igra, a mi smo večeras u većem delu utakmice koristili njihove slabosti", rekao je Vujošević novinarima pošto je njegov tim pobedio špansku ekipu sa 81:77.

"Zadovoljan sam ekipom čak i kada nismo imali punu kontrolu utakmice. Tim je nov i treba mu još ovakvih utakmica da postane šampionski. Drago mi je i što smo prvi put pobedili Real Madrid. Taj klub je i u fudbalu i u košarci dužnik Partizana i mi ćemo ih još pobeđivati i vraćati dugove", rekao je Duško Vujošević.

Trener Partizana je istakao da mu je drago što je njegov tim "pokazao da može da igra u Evroligi".

"Mnogo se pričalo o tome da smo slabiji. Otišli su Kecman, Palasio i Peković. Ja sve njih cenim kao igrače i volim kao ljude, ali iz Partizana su ranije odlazili i Dragan Kićanović, Žarko Paspalj, Vlade Divac, Saša Đorđević, Predrag Danilović i mnogi drugi, pa je Partizan ostao šampion", rekao je Vujošević.

Igrači sedmostrukog uzastopnog prvaka države bili su uzdržani, a u svlačionici nije bilo slavlja.

"Svesni smo da je sezona tek počela i nikakvo slavlje zbog jedne pobede ne dolazi u obzir", rekao je Čedomir Vitkovac.

"Znali smo da maksimalno moramo da sprečimo njihov ofanzivni skok i kontru, a znali smo da su fizički izuzetno spremni. Ispunili smo uglavnom svoje planove, a presudila je naša energija. Drago mi je da smo pobedili Real, jer je to jak rival i niko njih neće lako pobeđivati", kazao je Vitkovac.

Kapiten Partizana Petar Božić rekao je da je njegov tim "ušao u utakmicu sa željom i namerom da pobedi".

"Igrali smo odlično u odbrani, koristili smo svoje prednosti. Nismo dugo zajedno, okupili smo se pre oko tri nedelje i prethodne utakmice smo koristili da se uigravamo. To je iza nas i mislim da ćemo biti sve bolji", objasnio je Božić.

Jedan od junaka utakmice bio je i Uroš Tripković, čiji su poeni minut i po pre kraja možda bili i odlučujući.

"Znači nam ova pobeda za samopouzdanje posle nesrećnog poraza u Istanbulu. Ekipa sa mnogo promenila i znači kada se pobedi ovako jak protivnik", rekao je Tripković.

Prvi put u Evroligi pred domaćom publikom igrao je Žarko Rakočević, koji se tokom celog meča nosio sa centrom Reala Fernandom Rejesom, jednim od najboljih igrača na toj poziciji u Evropi.

"Sjajan je osećaj igrati pred punom halom, a još mi je draže što smo pobedili Real posle 12 poraza. Nemamo vremena za slavlje, već sutra se okrećemo utakmici protiv Budućnosti u Jadranskoj ligi. Osim pobede, u ovoj utakmici dobili smo psihološku sigurnost, što nam je jako bitno", rekao je Rakočević.

Trener Reala Žoan Plasa ocenio je da je Partizan ponovo pokazao da je jak tim.

"Svaki put kad dođem ovde uverim se u to. Prošle sezone je Partizanu za malo izmakao završni turnir, a mislim da je i ove godine kandidat za fajnal for. Loše smo šutirali za tri, loš nam je bio ofanzivni skok", rekao je Plasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve