Nova vest
Košarka

Sreda, 24.09.2008.

22:06

KK Partizan konačno kompletan

Košarkaši Partizana u novu sezonu u kojoj brane tri trofeja ulaze sa osam novih igrača.

Izvor: Politika

Autor:Politika

Default images

Košarkaši Partizana konačno su kompletirali sastav za novu sezonu u kojoj brane tri trofeja (NLB liga, Svislajon liga i Kup „Radivoja Koraća). Dovođenjem Gabonca Stefan Lazmea (26, 203) stavljena je tačka na pojačanja u uvodnom delu sezone i on je osmi novi igrač u redovima šampiona (Jan Veseli, Luka Basta, Aleksandar Rašić, Vukašin Aleksić, Žarko Rakočević, Vladimir Lučić i Žoao Soareš).

Lazme je 2007. godine izabran na draftu od Golden stejta, a u finišu prošle sezone igrao je za Majami. Imao je izuzetnu univerzitetsku karijeru. Igrao je za Masačusets (13,5 poena, 9,5 skokova i 5,1 blokada) i bio je jedan od najboljih defanzivaca u NCAA. Uz Vraneša, Rakočevića i Veselog biće nosilac igre u reketu.

Najveći deo priprema „crno beli” su obavili bez šefa stručnog štaba Duška Vujoševića koji je imao obaveze kao selektor Crne Gore, srpskih reprezentativaca Veličkovića, Tripkovića i Tepića i crnogorskog Vraneša. Prvi Vujoševićev saradnik Vlada Jovanović uradio je veliki deo posla i posle turnira na Rodosu (Partizan pobedio Olimpijakos i poražen od Paneliniosa i Kolososa) predstoji postavljanje igre i uigravanje ekipe. Stručnom štabu su još na raspolaganju kapiten Božić, Vitkovac, Milošević i Đurković, tako da predstoji velika borba za mesto u timu.

Da li će ovaj sastav biti kadar da odbrani tri trofeja i potvrdi reputaciju najvećeg iznenađenja Evrolige u prošloj sezoni, ostaje da se vidi. Sasvim je jasno da je tim koncipiran u skladu sa finansijskim mogućnostima ali i Vujoševićevom procenom da nosioci igre budu reprezentativci Veličković, Tripković i Tepić. Uočljivo je na prvi pogled da će igra biti značajno promenjena. Odlaskom dominantnog centra Pekovića dobar broj poena iz reketa će se „pomeriti” na spoljnu liniju. U tranzicionoj igri ima dosta prostora za napredak, što govori da će Vujošević forsirati čeličnu odbranu sa brzim otvaranjem kontranapada.

Poslednju proveru sedmostruki uzastopni prvak imaće u petak i subotu na turniru u Igalu, na kome učestvuju domaćin Primorje, Budućnost i Široki brijeg.

U prodaju su puštene sezonske karte koje će važiti za sve utakmice „crno –belih”, a koje se mogu kupiti u prostorijama kluba u Humskoj broj 1, po ceni od 80 evra za tribine, 150 za parter, 250 u plavoj loži, 400 u beloj loži i 500 evra u VIP loži, u dinarskoj protivvrednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve