Nova vest
Košarka

Sreda, 24.09.2008.

18:01

Tim Donahju počeo da služi kaznu

Nekadašnji NBA sudija Tim Donahju počeo je da služi 15-mesčnu kaznu zatvora zbog učešća u aferi sa klađenjem.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

On se posredno kladio na mečeve u kojima je sudio, a odlukama je pokušavao da utiče na razliku u poenima i tako zaradi novac. "Gospodin Donahju je ključni čovek u ovom skandalu. NBA, igrači i navijači očekivali su od njega da svoj posao obavlja časno, ali on to nije učinio", rekao je pravni sudija Kerol Amon na izricanju kazne u julu ove godine.

Donahju je informacije o toku utakmice koji bi posle dirigovao davao dvojici srednjoškolskih prijatelja – Tomasu Martinu i Džejmsu Batisti. Prvi je osuđen na 12, a potonji na 15 meseci zatvora.

U avgustu prošle godine Donahju je priznao stvari za koje ga FBI tereti, zbog čega mu je sudio progledao kroz prste i smanjo kaznu sa mogućih 33 na 15 meseci.

"Osramotio sam sebe i svoju porodicu. Izvinjavam se svima", izjavio je 42-godišnji Donahju.

Donahju je u NBA ligi sudio od 1994. do 2007. godine, a uticao je na ishod mečeva u poslednje dve sezone. Vodio je 772 utkamice u regularnom delu sezone i 20 u plej-ofu.

Komesar NBA lige Dejvd Stern ponovio je da je 'slučaj Donahju' izuzetak i da u NBA nema korupcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve