Nova vest
Košarka

Utorak, 23.09.2008.

12:03

Dragič stigao u Sanse

Slovenački reprezentativac Goran Dragič potpisao je trogodišnji ugovor sa Finiks Sansima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dragič je sa dosadašnjim klubom Taukeramikom sklopio sporazum o otkupu ugovora za 2 miliona dolara, od kojih su Sansi platili NBA maksimum od 500 hiljada. Sansi su Dragiča izabrali sa 45. mesta na ovogodišnjem draftu, a po mišljenju njihovog stručnog štaba bolji plejmejker u ponudi bio je samo prvi pik Derik Rouz.

Ideja kluba iz Arizone je da 22-godišnji Dragič bude rezerva Stivu Nešu, kojeg bi u perspektivi trebalo da zameni kao prvi plej kluba.

"Radi se o sjajnom momku, pravom takmičaru. Dragič je mogao da ode u neku drugu NBA ekipu, ali je izabrao Sanse", rekao je generalni menadžer Sansa Stiv Ker. "Došao je kod nas pre drafta na trening, odradio ga i vratio se u Evropu, bez posete ostalim ligašima. Ima veliki potencijal, ali mu ništa nije garantovano. Ako on ne uspe da ispuni očekivanja, neko drugi hoće".

Dragič je tokom karijere igrao za Slovan i Mursiju, a prošlu sezonu proveo je u Olimpiji, postižući u proseku nešto ispod deset poena po meču.

"Kad sam bio dečak, maštao sam da igram u NBA, presrećan sam što sam došao baš u Finiks", izjavio je Dragič.

Ekipa Feniksa ovog utorka počinje pripreme za novu sezonu u kampu u Tusonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve